Creștere semnificativă a numărului de medici angajați la „Mavromati”. Doina Caba, managerul unității: „Ne bucurăm de o creștere a numărului de medici specialiști” (video)

Creștere semnificativă a numărului de medici angajați la „Mavromati”. Doina Caba, managerul unității: „Ne bucurăm de o creștere a numărului de medici specialiști” (video)

Astăzi, la sediul Colegiului Medicilor din Botoșani a avut loc o conferință de presă care s-a bazat pe subiectul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” în trecut, prezent și în viitor. De asemenea, cadrele medicale prezente la conferință au prezentat și situația cazurilor de diabetici, din județul Botoșani.

La conferință au participat managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Doina Caba, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, Radu Laurian, directorul medical al unității spitalicești, Simona Sava și Ioan Petrescu, medici specialiști pe nutriție și boli metabolice, și purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei.

În acest context, managerul unității sanitare a prezentat o situație a angajărilor din ultimii șase ani, ocazie cu care s-a constatat o creștere a numărului de medici specialiști încadrați cu contract de muncă, în urma susținerii unui concurs la Spitalul Județean „Mavromati”.

„Dacă luăm asigurarea resursei de medici în dinamică, respectiv în ultimii cinci ani, pe care noi am analizat-o în vederea realizării strategiei. În 2017 erau 238 de medici, dintre care 49 rezidenți, în 2018 erau 241, dintre care 49 rezidenți, în 2019 erau în evidențele Spitalului un număr de 226, dintre care 30 rezidenți, în 2020 erau 220 de medici, dintre care 21 rezidenți, în 2021 erau 236, dintre care 35 de rezidenți, iar în 2022 ne bucurăm de o creștere a numărului de medici specialiști. Avem 248, dintre care 35 rezidenți. O creștere indiferent de fluctuație, o creștere cu contract de muncă pentru 22 de medici”, a declarat managerul Spitalului Județean „Mavromati”, Doina Caba.

De asemenea, managerul a precizat faptul că mai este în derulare un concurs pentru ocuparea a două posturi de medic pe Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), care va avea loc mâine (n.r. vineri, 20 mai 2022).

„Avem acum două posturi de medic ATI, pentru care concursul de angajare are loc mâine. Avem un post pe chirurgie plastică și reparatorie, iar pentru Ministerul Sănătății sunt posturi publicate în Monitorul Oficial și în Revista Viața Medicală, avem patru posturi de medici. Unul de medic pe ortopedie și traumatologie, unul pe neurologie și doi medici pe medicină de urgență”, a adăugat Doina Caba.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
781

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1292

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
508

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...