Peste 40.000 de pacienți s-au prezentat în Ambulatoriul de la Județean, în primul trimestru al anului 2022. În 2019 a fost înregistrat un număr record de prezentări (video)

Peste 40.000 de pacienți s-au prezentat în Ambulatoriul de la Județean, în primul trimestru al anului 2022. În 2019 a fost înregistrat un număr record de prezentări (video)

Radu Laurian, directorul medical și coordonatorul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani, a precizat, în cadrul conferinței de presă de la Colegiul Medicilor că în anul 2019 a fost înregistrat un număr record de pacienți care s-au prezentat în Ambulatoriul de Specialitate, pentru investigații medicale.

În anul 2020, când a fost instituită starea de urgență în contextul pandemiei de Covid-19, activitatea ambulatoriului a fost suspendată, iar în anul 2021 nu a fost stopată, ci mai mult diminuată. Cadrul medical a precizat că, vor, treptat, să atingă vârful din anul 2019.

Potrivit acestuia, în anul 2018 în Ambulatoriul de Specialitate de pe strada Marchian s-au prezentat 113.000 pacienți, în 2018 au fost 127.000 de prezentări și în 2019 au fost 130.000.

„În pandemie, în starea de urgență, activitatea ambulatoriului a fost suspendată chiar complet. În valurile pandemice a fost diminuată, nu a fost stopată. Încercăm acum, după contextul epidemiologic favorabil, să ne revenim, să atingem cel puțin nivelul din 2019, când a fost vârful. Deja avem în primul trimestru peste 40.000 de prezentări”, a precizat Radu Laurian.

Pentru a veni în sprijinul pacienților, personalul de la conducerea unității spitalicești încearcă să crească numărul de norme pe cabinete.

„Au fost și modificări în structura cabinetelor. A crescut adresabilitatea la unele cabinete, cum ar fi cardiologie, diabet etc. Am avut o gândire cumva dinamică și am încercat să ne raportăm cumva la nevoile de sănătate ale populației. Motiv pentru care am crescut numărul de norme la cardiologie, unde aveam un cabinet și acum sunt două, la diabet erau două și depășeau numărul de prezentări zilnice, astfel că am crescut la trei”, a adăugat directorul medical al Spitalului Județean „Mavromati”.

Mai mult decât atât, un motiv pentru numărul redus de pacienți ar fi și faptul că unii cetățeni optează pentru cabinetele private, în schimbul celor de la Județean.

„Avem și concurență pe partea de Ambulatoriu, deoarece nu erau așa de multe cabinete particulare de medicină internă, chirurgie, toate specialitățile. În 2017 erau două, trei, iar acum s-au înmulțit. Cu toate acestea, avem prezentări și ne desfășurăm activitatea în Ambulatoriu”, a conchis Radu Laurian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

astăzi, 13:26
113

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

astăzi, 13:19
468

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

astăzi, 10:39
391

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...