Copil din Botoșani rănit de o petardă, medicii sunt îngroziți: ”Mama a fost cea care i-a dat copilului petarda!”

Medicii trag un semnal de alarmă, subliniind faptul că de toate accidentele provocate de petarde nu sunt responsabili copiii, ci adulții în prezența cărora cei mici folosesc obiectele explozibile.

Copil din Botoșani rănit de o petardă, medicii sunt îngroziți: ”Mama a fost cea care i-a dat copilului petarda!”

Petardele au provocat încă două victime în rândul copiilor. Un băiețel în vârstă de 7 ani a ajuns la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași cu multipli corpi străini conjunctivali și corneeni, precum și o eroziune corneană, în timp ce un băiat de 13 ani a fost grav rănit la ambii ochi și și-a pierdut aproape complet vederea.

Astfel, în noaptea de 26 spre 27, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a ajuns un copil din Botoșani, rănit din cauza unei petarde. Micuțul în vârstă de 7 ani a luat petarda chiar din mâna mamei sale, care l-a sfătuit cum să folosească obiectul explozibil.

„În noaptea de marți spre miercuri, la ora 12.00, a venit un copil de 7 ani din comuna Călărași, județul Botoșani, care a aprins o petardă chiar în fața mamei. Din fericire, copilul a avut doar multipli corpi străini conjunctivali și corneeni și o eroziune corneană pe jumătate din cornee la ochiul drept. Putea să se întâmple o nenorocire. Adulții nu sunt responsabili. Mama copilului a recunoscut că ea a fost cea care i-a dat copilului petarda și că a aprins-o în fața sa. Nu este conștientă că putea să-și piardă mânuțele, să se rănească grav, a fost totuși vorba de un caz fericit. Copilul are acum pansament, tratament local, eroziunea se va vindeca, pentru că s-au scos multipli corpi străini”, a declarat pentru bzi.ro prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Un alt copil, în vârstă de 13 ani, din Vaslui, a fost lăsat aproape orb din cauza unei petarde. Băiatul a ajuns la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, în prima zi de Crăciun, cu ochiul stâng scos după ce prietenii săi au pus o petardă într-o sticlă care a explodat și l-a rănit grav.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
228

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
217

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
65

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...