Cinci fetiţe au venit pe lume la Maternitatea Botoşani în ajun de Crăciun

Dublă sărbătoare pentru mai multe familii, după ce ajunul Crăciunului a adus cinci bebeluşi la Maternitatea Botoşani. Este vorba despre cinci fetiţe, toate sănătoase.  

 

 

Cinci fetiţe au venit pe lume la Maternitatea Botoşani în ajun de Crăciun

Toate cele cinci mame au născut natural, iar bebeluşii au avut la naştere între 2400 şi 3200 de grame. Copiii au fost deja daţi mamelor şi în câteva zile vor ajunge acasă.

  “Toate au fost naşteri naturale , cu nota noua la naştere, greutatea fiind intre 2400 grame si 3320 grame. Toate sunt bine lângă mămicile lor”, a precizat un medic din cadrul Maternităţii Botoşani. 

Statisticile arată că unul din zece copii se naşte înainte de termen in secţia de obstetrica si ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenta Botoşani. 

În primele zece luni din 2017, la maternitate s-au născut prematur peste 200 de bebeluşi, iar mai mult de zece dintre aceştia au cântărit la naştere sub 1.000 de grame. Asta înseamnă un procent de aproape 10% din totalul naşterilor.


Pentru a ajunge sa fie sănătoşi si sa se bucure de o viaţă normala, copiii născuţi prematur au nevoie de o îngrijire speciala

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
266

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
414

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
558

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...