Chestionarele de satisfacție de la „Mavromati”, care este feedback-ul pacienților! „Menționează și aspecte pozitive, și aspecte negative” (video)

Marea majoritate a pacienților care au fost internați în Spitalul Județean „Mavromati” în ultima perioadă au reclamat deficitul de personal, dar și atitudinea unora dintre angajați.

Chestionarele de satisfacție de la „Mavromati”, care este feedback-ul pacienților! „Menționează și aspecte pozitive, și aspecte negative” (video)

   Foto: Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani

De aproximativ două luni de zile la nivelul Spitalului Județean „Mavromati” s-au implementat chestionarele de satisfacție în format electronic pentru pacienții care au fost internați în cadrul unității sanitare.

Scopul acestor chestionare trimise prin SMS pacienților se referă la îmbunătățirea și eficientizarea calității serviciilor medicale oferite. Persoanele nu sunt obligate să răspundă și se păstrează anonimatul.

Potrivit lui Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul unității spitalicești, în luna mai au fost trimise un număr de 2.736 de chestionare și doar 304 pacienți au răspuns, reprezentând un procent de 11,11%. De asemenea, în primele 10 zile din luna iunie au fost trimise un număr de 330 de chestionare la care au răspuns doar 21 de pacienți.

La internare se introduce numărul de telefon al pacientului, urmând să fie generat un SMS după externare. SMS-ul conține un chestionar de satisfacție având un număr de 27 de întrebări și două ferestre în care pacientul poate menționa aspectele pozitive, dar și cele negative privind calitatea serviciilor medicale oferite pe timpul spitalizării”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.


(Foto: Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani”)

Pacienții au apreciat profesionalismul cadrelor medicale și curățenia din spital

Printre aspectele pozitive pe care pacienții le-au menționat în chestionarele de satisfacție se numără profesionalismul personalului medical, pregătirea profesională a personalului medical, curățenia de pe secții și calitatea îngrijirii.

Pacienții menționează și aspecte pozitive și aspecte negative de pe durata spitalizării. Aș vrea să menționez prima dată aspectele pozitive pe care le enumăr într-o ordine aleatorie: apreciază profesionalismul medicilor, promptitudinea și amabilitatea personalului medical, empatia personalului față de pacienți, comportamentul medicilor cu răbdare și înțelegere, unii pacienți au apreciat curățenia de pe secții, calitatea îngrijirii, pregătirea profesională a personalului medical, comunicarea cu pacienții, seriozitate, profesionalism și faptul că personalul oferă informații pe înțelesul pacienților, colaborarea din cadrul echipei medicale”, a declarat Ioan Asaftei.

„Aspectele negative sunt analizate cu responsabilitate, promptitudine și celeritate”

De cealaltă parte, aspectele reclamate de pacienți fac referire la deficitul de personal, în special în rândul personalului mediu și auxiliar, comportamentul neadecvat din partea unora dintre angajați, modul de adresa, lipsa de empatie. Unii pacienți au mai fost nemulțumiți de faptul că mâncarea a ajuns uneori cu întârziere, asta în condițiile în care Blocul Alimentar al Spitalului Județean „Mavromati” este în reabilitare și mâncarea este pregătită în altă unitate sanitară.

Bineînțeles, au fost și unele aspecte negative comunicate de unii pacienți internați. Într-adevăr, au fost mai puține ca număr, dar sunt analizate cu responsabilitate, promptitudine și celeritate de către conducerea spitalului județean”, a mai spus Ioan Asaftei, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Aceste chestionare de satisfacție sunt analizate în comitetul director oferind o imagine de ansamblu asupra gradului de satisfacție al pacienților internați.

În ceea ce privește comunicarea între spital și aparținători, personalul medical de pe secția unde este internat pacientul are responsabilitatea ca în termen de două ore de la internare să introducă numărul de telefon care va genera automat un cod unic al pacientului care conține mai multe informații.

Aceste informații se referă la spitalul unde este internat, secția sau compartimentul, medicul curant, salonul și numărul de telefon de la care aparținătorii pot obține informații despre starea pacientului de la medicul curant, de luni până vineri, în intervalul orar 11:00 – 14:00 sau de la medicul de gardă după ora 14:00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veteranii unei instituții din Botoșani, la ceas aniversar. Kohut: „Altfel alergam de ciobani și de bâtele lor...” (foto, video)

Vineri, 12 Iulie 2024
726

Leo Kohut, inspector de muncă superior în cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani, dar care a fost și inspector ...

Un sfert de secol de Inspecția Muncii la Botoșani. Director: „Ne-am străduit să fim activi și responsabili...” (foto, video)

Joi, 11 Iulie 2024
1460

Pentru a marca această zi importantă atât în comunitate, dar și pentru cei care lucrează în acest domeniu, ITM Botoșani a organizat o reuniune la care au participat reprezentan...

Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

Joi, 11 Iulie 2024
528

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost luată cu asalt de botoșăneni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii puternice de afară....