Criză majoră de personal la cel mai mare spital din Botoșani. "Te programează până când omul nu mai este!"

Medicii avertizează că, fără măsuri rapide și eficiente, spitalul riscă să se confrunte cu un colaps iminent.

Criză majoră de personal la cel mai mare spital din Botoșani. "Te programează până când omul nu mai este!"

   Foto: Getty Images

Serviciul de imagistică medicală al unității este în criză de personal şi doar trei medici se ocupă de diagnosticarea pacienților.

Cu peste 1.500 de pacienți pe zi, cei trei medici radiologi de la Spitalul Județean de Urgenţă din Botoşani abia mai fac faţă cererilor medicale, potrivit Antena3.

"Avem o perioadă în care încercăm să menținem echilibrul, după ora 14:00, pentru că nu avem medici radiologi care să interpreteze radiografii, computer tomografii și ecografii. În cazuri mai dificile vom face un computer tomograf la necesitate, cu o interpretare de către un medic de la domiciliu", spune Ramona Guraliuc, medic şef UPU SMURD.

În plus, din cauza situației critice, unul dintre cei trei radiologi amenință cu demisia. Este nemulțumit ca, din lipsa mijloacelor imagistice pentru stabilirea diagnosticelor corecte, ar putea fi acuzat de malpraxis. De altfel, unitatea medicală a scos la concurs posturi, însă deocamdată nimeni nu şi-a arătat intenția de a se angaja.

"La începutul anului noi am scos două posturi de medic la concurs. Nu s-a ocupat. Încă doi medici, ca urmare a neocupării posturilor, și-au dat demisia. În prezent noi am scos patru posturi de medic la concurs", spune Bercea Ştefan, director medical spital judeţean Mavromati

Din cauza lipsei de personal, multi bolnavi sunt nevoiți să meargă la alte spitale.

"Te programează până când omul nu mai este", spune un pacientă.

RMN versus tomografie. Care sunt diferențele

"În cazul ăsta sunt nevoită să merg în altă localitate, în alt județ, ca să-mi fac investigații, chiar dacă e o urgență, dacă nu este aici bunăvoință să fie angajați medici imagiști și cu tot cu aparatura necesară care trebuie", mai spune un pacientă.

"Adresabilitatea este enorm de mare, adică numărul de pacienți este foarte mare vizavi de numărul personalului care deservesc acești pacienți și automat intervine cum să vă spun acea discrepanță între calitate, durată de timp", spune o asistentă cardiolog.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...