Cercetătorii din Israel au descoperit un medicament care învinge Covid-19 în cinci zile

Cercetătorii din Israel au descoperit un medicament care învinge Covid-19 în cinci zile

Două echipe de medici și cercetători din Israel au anunțat descoperirea medicamentului care învinge Covid-19 în doar cinci zile. Mai mult, chiar și pacienții aflați în stare critică pot fi vindecați, dau asigurări specialiștii din Tel Aviv.

Deocamdată, informațiile sunt păstrate în mare secret, dat fiind interesul uriaș generat de pandemia Covid-19.

Testele preliminare efectuate pe o serie de pacienți aflați în stare moderată sau gravă au arătat că 29 dintre aceștia s-au vindecat de Covid-19. Lor li s-a administrat câte o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, iar în mai puțin de o săptămână niciunul nu mai prezenta simptome specifice.

Experimentul a avut loc la Spitalul Ichilov, din Tel Aviv. Profesorul Nadir Arber a anunțat că rezultatele indică un procent de vindecare de 95%. Mai mult, medicamentul EXO-CD24 este ieftin și nu trebuie administrată decât o pastilă pe zi, susțin cercetătorii evrei.

După două zile de tratament, 29 de pacienți dădeau semne de vindecare, iar în 3-5 zile, toți au fost externați, iar în cazul celui de-al 30-lea pacient, rezultatele au venit abia după o săptămână, fiind nevoie de câteva zile în plus de tratament.

Deocamdată, echipa de cercetători din Israel nu a dezvăluit în ce constă acest medicament, însă se știe specialiștii că au solicitat Ministerului Sănătății să permită extinderea studiului pe mai mulți pacienți.

Rezultate asemănătoare au obținut și specialiștii de la Centrul Medical Hadassah, din Ierusalim. Aici, spitalul le-a administrat pacienților Covid-19 un medicament numit Allocetra. 21 de pacienți, unii în stare gravă, s-au recuperat în doar șase zile.

Medicamentul Allocetra este creația profesorului Dror Mevorach, directorul Centrului de cercetare pentru reumatologie și medicină internă. Dr. Mevorach a creat acest medicament cu scopul de a ajuta organismul să reziste unui sistem imunitar hiperactiv, care cauzează secreția de citokine.

 

Spune-ne opinia ta