Testarea elevilor în școli doar cu acceptul părinților

 Testarea elevilor în școli doar cu acceptul părinților

Testarea elevilor în școli pentru depistarea noului coronavirus se va face cu acordul părinților. Aceștia vor găsi formulare speciale pe site-urile ministerelor Sănătății și Educației.

Testarea elevilor pentru depistarea noului coronavirus în școli, se va face cu acordul părinților.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că este nevoie ca părinții să-și dea acceptul pentru testarea copiilor în școli. Va exista pe paginile de internet ale Ministerului Educației și Ministerului Sănătății un formular tip pentru exprimarea acordului.

„Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă”, a afirmat Voiculescu.

Testarea elevilor în școli cu teste antigen

Ministrul Sănătății a spus că vor exista teste antigen rapide la nivelul şcolilor. El a precizat că o parte dintre acestea au fost deja distribuite. Alte teste urmează să fie distribuite în perioada imediat următoare.

„Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai spus că nu este necesară nici o adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii.

„Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii”, a mai spus Voiculescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
27

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
23

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
49

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...