Cazurile de gripă și pneumonie sunt într-o ușoară scădere la Botoșani!

Cu toate acestea, numărul bebelușilor și al vârstnicilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale se menține ridicat.

Cazurile de gripă și pneumonie sunt într-o ușoară scădere la Botoșani!

În ultima săptămână cazurile de gripă, pneumonie și viroză au scăzut, fiind pe un trend descendent. Totuși, numărul bebelușilor bolnavi cu gripă și viroză se menține la același nivel.

Aproximativ 200 de botoșăneni au ajuns pe o secție a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, în ultima săptămână, fiind ulterior diagnosticați cu viroză, gripă sau pneumonie. Dintre aceștia, doar 72 au rămas internați în spital din cauza stării grave în care se aflau.

În săptămâna 2 – 19 februarie, 32 de botoșăneni au fost diagnosticați cu gripă, dintre care 9 copii până în trei ani. 104 au ajuns la spital cu viroze, iar dintre aceștia 12 sunt copii mai mici de trei ani.

De asemenea, 54 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au ajuns la spital și au fost diagnosticați cu pneumonie. Dintre aceștia, 7 sunt copii cu vârste până în trei ani.

Totodată, și 31 de bătrâni au ajuns pe mâna medicilor, după ce au acuzat o stare rău și au fost diagnosticați cu viroze sezoniere, pneumonie sau gripă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
385

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
522

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
638

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...