Cât trebuie să stăm izolați în casă? La 5 săptămâni după intrarea în carantină, în orașul în care a fost consemnat primul caz Covid – 19 din Italia, nu a mai fost raportat niciun caz nou de infectare

Cât trebuie să stăm izolați în casă? La 5 săptămâni după intrarea în carantină, în orașul în care a fost consemnat primul caz Covid – 19 din Italia, nu a mai fost raportat niciun caz nou de infectare

În Codogno, orașul de lângă Milano, din mijlocul Lombardiei, care a raportat prima infecție din Italia cu noul coronavirus, nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de infectare, semn că măsurile impuse de autorități încep să producă efecte. Orașul a fost închis începând din 21 februarie.

Într-un moment în care celelalte țări europene nu păreau să prevadă dimensiunile crizei coronavirus, cei aproximativ 15.000 de locuitori ai acestei localități din peninsulă deveneau primii europeni intrați în carantină.

Inițial, gravitatea situației nu a fost foarte clară. În presă, exact ca și în România, doctorii vorbeau doar despre o boală mai puțin fatală decât gripa sezonieră. Din acest motiv, oamenii au ieșit liniștiți afară fără să poarte mască.

În ciuda situației îmbucurătoare din Codongo, consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris întrun mesaj postat pe contul său de Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi. Trebuie să mai rezistăm și să fim și mai riguroși în respectarea regulilor. Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”.

Bărbatul din Codogno pe care medicii îl consideră ca fiind pacientul cu numărul 1 infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce timp de o lună s-a aflat în stare gravă. În vârstă de 38 de ani, bărbatul a stat timp de 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire.

Imediat după externare, acesta a povestit că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat după ce nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.

Bărbatul locuieşte într-un orăşel din regiunea Lombardia și şi-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus. În schimb, șoţia sa, care este însărcinată, s-a vindecat de Covid-19.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
831

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
261

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
227

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...