Caravană medicală în Ștefănești: Consult pediatric pentru zeci de copii și adolescenți din familii modeste

Serviciile socio‑medicale au fost acordate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice al Primăriei Ștefănești, cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică a județului Botoșani.

Fundația Medicală „Providența” a Arhiepiscopiei Iașilor, în colaborare cu Policlinica „Providența”, a desfășurat în data de 6 septembrie 2024 o caravană medicală în localitatea Ștefănești, județul Botoșani, cu scopul de a oferi servicii medicale gratuite pentru un grup de 69 de beneficiari: copii, adolescenți și persoane vârstnice vulnerabile, fără posibilități materiale și neasigurate medical.

Pentru a organiza în bune condiții activitatea cu caracter socio‑medical, organizatorii au fost sprijiniți de pr. Mihai Haraga, paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe”‑Ștefănești Târg, care a identificat grupurile aflate în nevoie, fără acces la servicii medicale periodice, și de doamna preoteasă Mariana Haraga.

Serviciile socio‑medicale au fost acordate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice al Primăriei Ștefănești, cu aprobarea Direcției de Sănătate Publică a județului Botoșani.

La această caravană au participat o echipă de asistenți medicali ai Policlinicii Providența și medici din cadrul acestei unități medicale: dr. Alina Miclescu - medic primar medicină internă, dr. Lavinia Andreea Rusu - medic specialist pediatru la Policlinica Providența, asistent medical Ana Maria Gheorghe și asistent social Emilia Gheorghiasa - coordonator al Centrului de suport și situații de criză, potrivit Ziarul Lumina.

Așadar, 41 de copii și adolescenți proveniți din familii modeste au beneficiat de consult pediatric, iar 28 de persoane vârstnice cu situație de viață precară au beneficiat de consult de medicină internă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...