Campania de vaccinare va ajunge și în școli

Campania de vaccinare va ajunge și în școli

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus va ajunge și în școlile din Botoșani, urmând a se derula în două etape, a afirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul județului, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, se va începe cu elevii care au împlinit 18 ani, continuându-se cu cei care au nevoie de acordul părinților.

„Este un proces mai greu pentru categoria 16-18 ani, unde trebuie să avem și acordul părinților. O să mergem în două etape. Mai întâi pentru cei care au 18 ani și pot să decidă singuri dacă se vaccinează sau nu, iar ulterior să mergem pe segmentul doi al elevilor pentru care trebuie acordul părinților”, a precizat Nechifor.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul Școlar Județean vor organiza o întâlnire cu directorii unităților de învățământ și cadrele didactice, pentru a discuta despre începerea acestui proces și în licee.

„Poate și dumnealor au întrebări în ceea ce privește vaccinarea, cei care nu s-au vaccinat, și specialiștii din cadrul DSP să răspundă la întrebările legate de vaccinare”, a punctat medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul DSP Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta