A început maratonul de vaccinare anti-COVID la „Cornișa” (video)

A început maratonul de vaccinare anti-COVID la „Cornișa” (video)

Maratonul de vaccinare împotriva virusului COVID-19 a început, vineri dimineață, în incinta patinoarului din Parcul de Agrement „Cornișa” din Botoșani. Zeci de persoane au fost imunizate, fără programare, în prima oră de funcționare a centrului, unde sunt operaționalizate două fluxuri.

Acțiunea este organizată la inițiativa Direcției de Sănătate Publică (DSP), cu sprijinul Instituţiei Prefectului și al Primăriei municipiului Botoșani.

Vaccinul care se va utiliza în timpul acestui maraton este Pfizer BioNTech. Activitatea a debutat la ora 9:00, continuând, vineri, până la ora 20:00. În weekend, centrul va funcționa între orele 8:00 și 20:00, maratonul urmând a se încheia duminică seară.

În prima oră de la deschidere, s-au administrat 24 de doze de vaccin.

„Sperăm în continuare ca populația din județul Botoșani și chiar din județele vecine să se prezinte la Cornișa pentru vaccin. Sperăm să venim în sprijinul oamenilor care nu au reușit să se programeze în platformă și nici medicul de familie nu a reușit să îi programeze, iar cu ocazia asta să se vaccineze doar cu buletinul. Dacă adresabilitatea este mai mare, în funcție de câte persoane vor veni, cu sprijinul Primăriei, pe partea de logistică, vom deschide și alte fluxuri”, a spus coordonatorul DSP, medicul Monica Adăscăliței.

Autoritățile locale și județene susțin că un astfel de demers dovedește deja o mai mare eficiență în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, comparativ cu modelul clasic de operare.

„Sunt convins că maratonul va fi un succes și cred că este un demers bun, pe care trebuie să îl dezvoltăm și în alte orașe ale județului Botoșani”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

„Am avut modelul acesta de vaccinare și în celelalte centre de vaccinare, în care să nu mai trebuiască persoanele să se programeze în platformă. Dacă acesta este motivul din care sunt prezenți într-un număr atât de mare, este rețeta succesului. Ar trebui regândit sistemul în care se pot face vaccinări, fără programare prealabilă, pentru că cei în vârstă, din câte înțeleg, întâmpină dificultăți. Nu cred că va trebui să mai înființăm fluxuri suplimentare, dar vedem cum decurge această campanie. Suntem pregătiți, dacă vor veni mai mulți botoșăneni aici, la <>, să asigurăm fluxuri suplimentare, pentru că avem baza de date a Primăriei, mai multe cadre medicale. Inițiativa a fost bună și iată că botoșănenii au ocazia să vadă și Parcul de Agrement, pentru că sunt convins că mulți dintre cei care au veni aici sau vor veni, nu au mai fost la Cornișa cu alte ocazii”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Începând de sâmbătă, 8 mai a.c., cetățenii se pot vaccina împotriva COVID-19, fără programare, în centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni și Ștefănești, pe baza cărții de identitate.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție, persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, în vreme ce populația generală cu vârsta de până în 60 de ani va putea beneficia după ora 14:00.

De asemenea, cei care doresc administrarea serului produs de Moderna se pot prezenta, în baza cărții de identitate, până pe 15 mai, în centrele din Bucecea, Flămânzi și Vorona.

Pentru următorul weekend, autoritățile pregătesc o acțiune de tip drive-thru, tot în Parcul de Agrement „Cornișa”.

România a depășit deja capacitatea de a imuniza 100.000 de persoane pe zi, după cum declara premierul Florin Cîțu.

 








 

 

Spune-ne opinia ta