Vaccinare fără programare în șapte centre din județ

Vaccinare fără programare în șapte centre din județ

Începând de sâmbătă, 8 mai a.c., cetățenii se pot vaccina împotriva COVID-19, fără programare, în centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni și Ștefănești, pe baza cărții de identitate, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție, persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, în vreme ce populația generală cu vârsta de până în 60 de ani va putea beneficia după ora 14:00.

De asemenea, cei care doresc administrarea serului produs de Moderna se pot prezenta, tot fără programare, până pe 15 mai, în centrele din Bucecea, Flămânzi și Vorona.

„Menționăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor. Reiterăm faptul că persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, se arată în comunicatul DSP.

 

Spune-ne opinia ta