Cadrele medicale aflate de serviciu în noaptea morții Alexandrei, suspendate din activitate

Cadrele medicale aflate de serviciu în noaptea morții Alexandrei, suspendate din activitate

Cadrele medicale de pe Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, când o tânără de 25 de ani a murit la câteva ore de la internare, au fost suspendate din activitate, au anunțat, luni, reprezentanții unității sanitare.

Măsura a fost luată în urma unei cercetări administrative desfășurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situația gravă generată de decesul pacientei.

Conducerea SJU a dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secției Exterioare Obstetrică și Ginecologie”.

De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU „pentru elucidarea cazului”. În același timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secției respective au fost puse la dispoziția procurorilor care anchetează acest caz.

Un raport cu privire la primele rezultate ale anchetei interne a fost transmis Ministerului Sănătății, dar şi Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor şi Asistenților Medicali din România.

„Conducerea Spitalului Județean de Urgență Botoșani regretă pierderea tragică a tinerei mame, exprimând încă o dată condoleanțe familiei profund îndurerate”, mai transmit reprezentanții unității sanitare.

 

Spune-ne opinia ta