Ministerul Sănătății: Au fost identificate mai multe nereguli în activitatea personalului Maternității din Botoşani

Ministerul Sănătății: Au fost identificate mai multe nereguli în activitatea personalului Maternității din Botoşani

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoşani au descoperit mai multe nereguli în activitatea desfășurată de către personalul din cadrul Secției Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” care era de serviciu în noaptea de joi spre vineri, când o tânără de 25 de ani, însărcinată, a murit în spital, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, la nivelul ministerului a fost constituit un grup de lucru, imediat după apariţia decesului din Maternitate.

„Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul Sănătăţii, cu reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii şi secretarii de stat pentru asistenţa medicală şi pentru sănătate publică. În urma analizei informaţiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituţiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenţei medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoşani şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate”, se precizează în comunicat.

Oficialii Ministerului Sănătăţii susţin că a fost sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani pentru a efectua cercetări în această cauză.

Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Botoşani, în subordinea căruia funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” „să ia urgent măsurile necesare, pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente şi asigurarea permanentă a asistenţei medicale pacienţilor din această unitate sanitară”.

„Ministerul Sănătăţii monitorizează îndeaproape situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, în limitele competenţelor legale, atribuite odată cu descentralizarea spitalelor către Autorităţile Locale în anul 2009/2010”, se mai arată în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta