Botoșăneni invitați să învețe cum să aplice manevra Heimlich, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență (video)

Botoșăneni invitați să învețe cum să aplice manevra Heimlich, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență (video)

Astăzi, pe 27 mai, la nivel internațional este celebrată Ziua Medicinei de Urgență care, la Botoșani, a fost marcată în foișorul din Parcul „Mihai Eminescu” cu o acțiune prin intermediul căreia s-a discutat și învățat despre manevra Heimlich, dar și cum să fie aplicată în cazuri de urgență.

Acțiunea a început printr-o prezentare a manevrei Heimlich și cum se aplică, care a fost exemplificată în fața participanților de către cadrele medicale prezente. Ulterior, fiecare participant a fost învățat cum să aplice această manevră.

Lângă foișor au fost amplasate și trei autospeciale din cadrul SMURD, pe care copiii curioși au putut să le vadă în interior și să asiste explicațiilor oferite de personal. Cadrele medicale au fost prezente în parc până la ora 17:00, pentru a oferi sfaturi și a-i învăța pe trecători despre această manevră Heimlich.

„Pe lângă monitorizarea de bază pe care am făcut-o în anul precedent, vrem să învățăm persoanele care vor să ajute, manevre simple de dezobstrucție a căii aeriene, pentru că de-a lungul timpului și a experienței, acest lucru a devenit extrem de util și important. Niciodată nu știm când ni se poate întâmpla chiar nouă acest lucru și ne bucurăm când știm că pot exista lângă noi oameni care să poată să ne ajute. Atunci, și noi, când venim în întâmpinarea unui caz grav de acest fel ne ajută ca și răspuns al resuscitării și ne bucurăm că avem un feedback pozitiv asupra cazului în sine”, a declarat Ramona Guraliuc, șefa secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani.

La activitate au participat cadre medicale din cadrul UPU-SMURD, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Doina Federovici, ministrul Muncii, Marius Budăi, senatorul Lucian Trufin, deputatul Costel Lupașcu, Alexandra Huțu, deputat, managerul Spitalului Județean „Mavromati”, Doina Caba, Coca Crâșmaru, directorul de îngrijiri al Spitalului „Mavromati”, și actorul și consilierul local Marius Rogojinschi.
















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
952

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
634

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
389

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...