Lecții de salvare în parcul „Eminescu”, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Lecții de salvare în parcul „Eminescu”, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Cadrele medicale UPU-SMURD - Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” pregătesc un eveniment de marcă pentru Ziua Internațională a Medicinei de Urgență.

Evenimentul va avea loc mâine, 27 mai 2022, la ora 13.00, în foișorul parcului „Mihai Eminescu”. Tema pregătită pentru acest eveniment este „Manevra Heimlich salvează vieți”.

„Invităm botoșănenii să ni se alăture în număr cât mai mare putea a afla informații despre această manevră sau despre cum se aplică procedura de salvare”, a precizat dr. Elena – Ramona Guraliuc, medic șef UPU-SMURD.

Manevra Heimlich, sau manevra de salvare de la sufocare, este o procedură de prim ajutor utilizată pentru a trata obstrucțiile căilor respiratorii superioare cu obiecte străine.

Termenul este numit după dr. Henry Heimlich, care a descris această procedură pentru prima dată în anul 1974.

(Constantin Gheban)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
3

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
111

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
56

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...