Botoșănean în stare gravă, la Iași, după ce a băut antigel!

Medicii trag un semnal de alarmă legat de modul în care oamenii depozitează în casă aceste substanţe toxice, chimice, inclusiv antigelul, lichidul de parbriz, deoarece se pot întâmpla ade­vărate tragedii.

Botoșănean în stare gravă, la Iași, după ce a băut antigel!
Medicii de la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" din Iași spun că se confruntă în fiecare zi cu cel puţin un caz de persoană into­xicată accidental cu etilenglicol. Aceştia precizează că, în majoritatea cazurilor de intoxicaţie accidentală, persoanele confundă sticla de antigel cu cea de vin sau suc, iar pentru că lichidul are un gust dulceag, nu îşi dau seama decât atunci când deja au băut.
 
 
Un bărbat în vârstă de 84 de ani, din judeţul Botoşani, a băut din greşeală aproximativ 300 ml de antigel, ajungând în stare gra­vă la spital.
 
„Bărbatul a ajuns iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul "Sf. Spiridon", iar o oră mai târziu era deja la noi la ATI, cu acidoză severă, era confuz, dezorientat temporo-spaţial. A fost făcută dializă de urgenţă, în mo­mentul de faţă, starea lui este ameliorată parţial, fiind transferat în Secţia de Nefrologie, însă în continuare prezintă insuficienţă renală şi are nevoie de dializă", a explicat pentru Ziarul de Iasi dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.
 
În astfel de cazuri, contează foarte mult ca persoana intoxicată să ajungă cât mai repede la spital pentru a beneficia de tratament, leziunile fiind ireversibile dacă timpul de intervenţie este mai mare de câteva ore.
 
„Observăm că sunt înregistrate tot mai multe cazuri, noi încercăm să găsim şi o explicaţie logică. Este sezonul rece, iar în această pe­rioadă oamenii se aprovizionează cu antigel pentru a se pregăti pentru perioada de iarnă şi implicit este vorba şi despre o expunere mai mare. Tratamentul de urgenţă şi de primă intenţie este hemodia­liza, dacă există această suspiciune pacientul trebuie adus la spital cât mai aproape de momentul ingestiei pentru a elimina substanţa, dar şi pentru a creşte şansele de supravieţuire“, a completat dr. Ionuţ Nistor.

În acest sens, medicii doresc să tragă un semnal de alarmă legat de modul în care oamenii depozitează în casă aceste substanţe toxice, chimice, inclusiv antigelul, lichidul de parbriz, deoarece se pot întâmpla ade­vărate tragedii, scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...