Femeia a relatat cadrelor medicale că fiul ei, în vârstă de 31 de ani, a stat 10 ore încontinuu în faţa calculatorului şi nu îl poate determina să facă o pauză.
Un echipaj de ambulanţă s-a deplasat la faţa locului şi tânărul le-a povestit că totul a venit după o decepţie în dragoste. De atunci a început să folosească aproape non-stop reţelele de socializare.
„Tânărul a refuzat categoric să urce în ambulanţă. A admis că este posibil să fie ceva în neregulă cu el, dar nu este caz de psihiatrie. A spus că poate va merge la un psiholog”, a spus un reprezentant al SJA Botoşani.
Dependenta de internet este o dereglare psihologica ce afectează un număr mare de persoane, in special adolescenţi. Adolescenţii vad in internet un loc sigur in care sa se ascundă daca sunt sub stres.
Dependenţii de internet considera ca trăiesc in realitate, când de fapt ei trăiesc in spaţiul cibernetic. Răspunsul “inca un minut” la rugămintea de a ieşi de pe Internet este similar celui dat de un alcoolic, care spune ca va renunţa “după inca un pahar”.
În Europa, in martie 2007, a fost deschisa prima clinica pentru dezintoxicare a dependenţilor de Internet, la Amsterdam.