Beneficiile cafelei pentru sănătatea ta

Un studiu recent arată care sunt beneficiile pentru sănătatea inimii prin consumul regulat a trei cești de cafea pe zi.

 

Beneficiile cafelei pentru sănătatea ta

   Foto: Dr. Max

Potrivit cercetărilor, băutura preferată a multora poate avea un impact semnificativ asupra sănătății inimii. Consumul a trei cești de cafea pe zi ar putea reduce semnificativ riscul de boli de inimă și de deces prematur, potrivit doctorul.zilei.

Antioxidanții prezenți în boabele de cafea au fost identificați ca factori cheie în îmbunătățirea sănătății inimii. Aceștia ajută la accelerarea metabolismului, reduc umflarea și limitează acumularea de grăsime.

Aceste beneficii se aplică chiar și cafelei decofeinizate, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de cofeină pentru a profita de efectele pozitive ale acestei băuturi.

Dr. Peter Kistler de la Baker Heart Institute din Melbourne subliniază că există unele preocupări legate de faptul că această băutură atât de populară poate accelera ritmul cardiac și ar putea agrava problemele cardiace.

Cu toate acestea, datele obținute din studiu arată că băutul regulat de cafea ar trebui să fie inclus în dieta zilnică ca parte a unui stil de viață sănătos.

Studiul a implicat date colectate de la 382.000 de indivizi din Marea Britanie, urmărindu-le obiceiurile și starea de sănătate timp de până la 10 ani.

Concluzia a fost că persoanele care consumau între două și trei cești de cafea pe zi înregistrau cele mai semnificative îmbunătățiri ale sănătății inimii. Cu toate acestea, cel mai mic risc de stop cardiac sau accident vascular cerebral a fost observat la cei care consumau doar o ceașcă de cafea pe zi.

Aceste cercetări vor fi prezentate la conferința Colegiului American de Cardiologie și urmează să investigheze siguranța consumului de cafea pentru persoanele cu boli de inimă.

Dr. Kistler a subliniat că iubitorii de cafea pot fi liniștiți, putând să continue să se bucure de această băutură, chiar și în cazul în care au afecțiuni cardiace.

Cafeaua este recunoscută pentru proprietățile sale de a stimula creierul, de a spori vigilența mentală și de a reprezenta o componentă vitală a vieții de zi cu zi a multor oameni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
191

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
397

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
113

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...