Fluctuațiile de temperatură și schimbările pe care le aduce sezonul rece pot afecta sănătatea. De aceea trebuie acționat din timp, nu numai pe parcursul iernii

Sistemul imunitar este cheia, iar creșterea imunității este răspunsul.

Fluctuațiile de temperatură și schimbările pe care le aduce sezonul rece pot afecta sănătatea. De aceea trebuie acționat din timp, nu numai pe parcursul iernii

   Foto: Hendi Romania SRL

Odata cu venirea anotimpului rece, cu toții resimțim sentimentul acela de teamă de a ne trezi cu senzație de disconfort în gât, care ne dă primele semnale că este posibil să răcim și primele gânduri de îngrijorare, dacă nu vom putea opri întreg spectrul de simptome neplăcute.

Vestea bună este că bolile sezonului rece pot fi prevenite intervenind prin metode simple, dar care și-au dovedit efectul benefic asupra întăririi sistemului imunitar.

Hidratarea adecvată este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Apa ajută la transportul nutrienților și la eliminarea toxinelor din organism.

De asemenea, ceaiurile din plante, precum ceaiul de echinaceea, de gălbenele, de ghimbir sau de ginseng pot avea proprietăți imunostimulatoare.

Sucul de portocale este o sursă excelentă de vitamina C, atât de importantă pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar.

Sucul de lămâie conține vitamina C și antioxidanți care pot ajuta la combaterea infecțiilor.

Kombucha este o băutură fermentată ce conține probiotice care pot sprijini sistemul imunitar prin menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale.

Însă, nimic nu se compară cu o supă de pui făcută acasă ce conține nutrienți importanți și poate ajuta la reducerea inflamației.

Unele varietăți de lapte de migdale sunt fortificate cu vitamina D și calciu, care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății imunitare.

Kefirul este un produs lactat fermentat care conține probiotice benefice pentru sănătatea intestinelor și imunitate.

Ierburi precum mușețel, mentă și salvie pot fi preparate sub formă de infuzii și au potențial beneficiu asupra sistemului imunitar.

Este important să menții un echilibru în dietă și să acorzi atenție consumului de alimente sănătoase și băuturi care să susțină sistemul imunitar. De asemenea, somnul regulat, exercițiile fizice și gestionarea stresului joacă un rol crucial în întărirea sistemului imunitar, conform dcnews.ro

Amestecarea fructelor și legumelor într-un smoothie poate oferi o varietate de vitamine, minerale și antioxidanți care susțin sistemul imunitar.

Vă recomandăm să încercați următoarele variante:

Varianta 1

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • spanac, aprox. 400 grame
  • 2 mere uşor acrişoare
  • 2 morcovi, potriviţi de mărime
  • 1/2 rădăcină de ţelină mică
  • 2 banane coapte bine
  • o lingură cu seminţe de chia

Cum se prepară

Spanacul, merele, morcovii şi țelina se dau prin storcător. Separat, în cuva unui blender, adaugă bananele și semințele de chia. Toarnă peste, încetișor, sucul proaspăt stors și amestecă scurt, 3-5 secunde, potrivit ivaz.ro. Opţional, mai poţi adăuga puţină apă. Se consumă proaspăt.

Varianta 2

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 3 mere uşor acrişoare
  • 3 morcovi, potriviţi de mărime
  • 1/2 rădăcină de ţelina, mică
  • un mănunchi de frunze de ţelina: 5-10 tije
  • rădăcină de ghimbir, aprox. 2 degete grosime

Cum se prepară

Toate ingredientele se spală, după caz se taie în bucăți potrivite și se trec prin storcător. Se consumă proaspăt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
169

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
327

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
75

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...