Avem bani, nu are cine să îi folosească: Bolnavii în stare gravă din Botoșani nu vor beneficia de îngrijire la domiciliu!

Avem bani, nu are cine să îi folosească: Bolnavii în stare gravă din Botoșani nu vor beneficia de îngrijire la domiciliu!

Bolnavii din județ care ar fi trebuit să beneficieze de îngrijire la domiciliu nu vor putea beneficia de astfel de servicii. Motivul este acela că la nivelul județului nu există furnizori care să asigure tratamentele și serviciile care se impun.

În anul 2017, Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani a semnat contracte cu doi furnizori, însă aceeași instituție a fost nevoită să rezilieze contractele după depistarea mai multor nereguli. 

Anul acesta, niciun furnizor nu s-a mai arătat interesat de un asemenea contract cu CAS. 

Astfel că bolnavii care aveau nevoie de aceste servicii vor fi nevoiți să apeleze la firme din Iași sau Suceava, ceea ce face extrem de dificilă situația, furnizorii din alte județe nefiind aproape niciodată disponibili pentru a asigura deplasarea la distanțe mari. 

S-a ajuns în situația în care, deși există fonduri la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani pentru tratament și servicii la domicliu, nu are cine să administreze acești bani în folosul pacienților.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
40

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
42

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
297

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...