Analize medicale gratuite la Maternitate și Pediatrie pentru toate categoriile de pacienți (video)

Analize medicale gratuite la Maternitate și Pediatrie pentru toate categoriile de pacienți (video)

Directorul medical al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a anunțat, astăzi, că se pot efectua analize medicale și la Maternitate și Pediatrie, pe lângă Laboratorul de Analize din cadrul Ambulatoriului de Specialitate de la Județean. Acestea se pot efectua gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Potrivit sursei citate, la cele trei puncte de recoltare a analizelor se pot adresa atât adulții, cât și copiii, însă la Secția de Pediatrie sunt prioritari cei mici.

„La nivelul Spitalului avem Laborator de Analize medicale, care poate efectua gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, analize medicale conform contractului cadru stabilit în cele trei puncte. Este vorba despre Județean, Maternitate și Pediatrie. Cel mai utilizat punct de recoltare este cel din Județean, dar și la celelalte două puncte se pot prezenta atât adulți, cât și copii”, a declarat dr. Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Programul de recoltare este între orele 07:30 – 10:00, însă se poate prelungi până la ora 11:00 pentru a onora toate programările.

„Dacă persoana solicită se pot efectua și analize cu plată, iar dacă sunt analize care nu sunt cuprinse în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate acestea se pot efectua cu plată”, a completat cadrul medical.

Important de știut este faptul că pacienții care sunt cuprinși în programele naționale de sănătate își pot recolta analize zilnic, fără să se programeze în prealabil. Este vorba despre pacienții oncologici, cu diabet zaharat, cu boli cardio vasculare, neurologice sau cerebrovasculare.

„Pentru această categorie de pacienți este obligatoriu bilet de trimitere de la medicul de familie, iar pentru celelalte analize se pot efectua analize gratis cu bilet de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul spitalului”, a mai spus dr. Ștefan Bercea.

Pacienții se pot programa telefonic la punctul de recoltare respectiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1093

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9625

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...