Șefa UPU-SMURD, despre medicina de urgență la Botoșani: „E foarte frumos, eu sunt entuziasmată de această specialitate” (video)

Cum orice artist se atașează de arta sa, ori un cântăreț care are la suflet o melodie scoasă, așa și cadrele medicale pun suflet în ceea ce fac, tratează cu seriozitate și empatie fiecare pacient în parte. Fiecare caz este diferit și important în dreptul său.

Șefa UPU-SMURD, despre medicina de urgență la Botoșani: „E foarte frumos, eu sunt entuziasmată de această specialitate” (video)

Despre cazurile venite în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani și despre medicina de urgență a vorbit și șefa UPU-SMURD, care afirmă că ar face același lucru dacă ar fi să o ia de la zero.

E foarte frumos, eu sunt entuziasmată de această specialitate. Dacă aș porni de la început aș face același lucru. Îmi doresc ca tinerii care optează pentru această specialitate să fie înzestrați, să aibă voința și determinarea să nu se oprească”, a precizat Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD.

Șefa UPU-SMURD a mai precizat că pentru ea, după ani de experiență, tot are emoția cazului, deoarece niciodată nu știi la ce să te aștepți când ești solicitat să intervii la o urgență.

„Avem cazuri și cazuri. Pentru mine toate cazurile la care mă duc la solicitare, până să ajung acolo, totdeauna am emoția cazului, pentru că primești date pe tabletă și nu știi la ce să te aștepți. Am avut și versiunea în care mi s-a spus că pacientul era foarte grav și nu a fost într-adevăr atât de grav, dar și situații în care pacientul era stabil și când am ajuns acolo, de fapt, nu era stabil. Deci aici niciodată nu ești sigur 100% decât atunci când îl vezi, îl consulți și te confrunți cu situația”, a adăugat cadrul medical.

Medicii urgentiști nu au parte deloc de monotonie. Fiecare zi este diferită, așa cum fiecare pacient este diferit.

Asta e partea frumoasă și ăsta e nivelul de adrenalină care crește și ține medicul care lucrează în serviciul de urgență. Dependența de adrenalină, care bineînțeles că se va termina și vom îmbătrâni și noi, și ne vom da la o parte să facem loc următoarei generații”, a mai spus Ramona Guraliuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1083

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9608

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...