Alexandru Rafila: ”Înţeleg revendicările pe care le au colegii noştri de la Direcţiile de sănătate publică”

Ministrul Sănătății a promis că va face demersuri pentru a fi găsită o soluţie atât pentru aceşti salariaţi, cât şi pentru cei din aparatul ministerului.

Alexandru Rafila: ”Înţeleg revendicările pe care le au colegii noştri de la Direcţiile de sănătate publică”

Alexandru Rafila a declarat că înţelege revendicările angajaţilor de la Direcţiile de sănătate publică din ţară, care au organizat proteste nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

”În pandemie au dus greul”

Ministrul a menţionat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că va avea întâlniri, începând de luni, cu sindicatele reprezentative în domeniu.

"Eu voi avea întâlniri, începând de mâine, cu sindicatele reprezentative. Am discutat deja subiectul cu cei de la Sanitas. O să fac o întâlnire în cursul săptămânii şi cu celelalte sindicate care au membri de la nivelul DSP-urilor. Sincer să fiu, nu pot să nu înţeleg revendicările pe care le au colegii noştri de la Direcţiile de sănătate publică, care mai ales în pandemie au dus greul - a fost foarte, foarte greu. Mai este un lucru pe care trebuie să îl înţelegem: profesionalizarea, medicalizarea Direcţiilor de sănătate publică, păstrarea personalului medical este esenţială, pentru că nu poţi să faci sănătate publică fără oameni din sănătate. Din punctul acesta de vedere, atât cât o să pot, voi face demersuri încât să găsim o soluţie şi pentru colegii noştri din Direcţiile de sănătate publică şi, bineînţeles, din aparatul Ministerului Sănătăţii", a transmis ministrul.

Rafila a explicat că majorările salariale se pot face doar prin hotărâri ale Guvernului, nu prin decizii ale ordonatorului de credite. El şi-a exprimat speranţa că se va găsi o soluţie pentru armonizarea salariilor între cei care lucrează pentru Casele de asigurări de sănătate şi cei din Direcţiile de sănătate publică.

"Expun problema în Guvern şi sper să putem să găsim o soluţie sau măcar un calendar de implementare a unor armonizări ale salariilor între cei care lucrează la Casele de asigurări de sănătate şi instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, respectiv Direcţiile de sănătate publică", a completat Alexandru Rafila.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...