165 de posturi ar putea fi deblocate la Spitalul Județean (video)

165 de posturi ar putea fi deblocate la Spitalul Județean (video)

Autoritățile centrale promit deblocarea a 165 de posturi pentru Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, care se confruntă cu un deficit de peste o mie de angajați, a declarat managerul unității sanitare, Monica Adăscăliței.

„Noi avem un memorandum în care am solicitat 165 de posturi. M-am dus special la București să fiu un avocat bun al Spitalului Județean pentru a explica necesitatea angajării acestor persoane, într-un spital care este al doilea din țară, cu 2200 de angajați. Avem un deficit de peste o mie de angajați, cu 1538 de paturi. Chiar avem nevoie de acești angajați, 165 de posturi sunt doar să acopere micile goluri în urma pensionării unor persoane din Spitalul Județean, în urma plecărilor sau concediilor medicale care sunt în ultima perioadă”, a afirmat Adăscăliței.

Managerul „Mavromati” a precizat că cele 165 de posturi vor fi repartizate pe secțiile în care adresabilitatea și volumul de muncă sunt ridicate.

„În urma discuțiilor cu domnul ministru al Dezvoltării am promisiunea solemnă că ne susțin în totalitate pentru a obține aceste 165 de posturi, motiv pentru care vom împărți câți angajați vom putea avea pe toate secțiile unde într-adevăr se face treabă și este nevoie atât de medici, cât și de asistenți sau infirmieri. Dacă întrebați oricare medic șef sau asistent șef, o să se plângă că nu are suficient personal cu care să lucreze, că este obosit, că are foarte multe ore suplimentare”, a adăugat Monica Adăscăliței.

 

 

Spune-ne opinia ta