VIDEO: Proiect pilot la „Mavromati” pentru refacerea imaginii spitalelor și îmbunătățirea relației cu pacienții

VIDEO: Proiect pilot la „Mavromati” pentru refacerea imaginii spitalelor și îmbunătățirea relației cu pacienții

Ministerul Sănătății propune implementarea unui proiect pilot în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Botoșani, prin care să eficientizeze comunicarea dintre angajați și pacienți și să reabiliteze încrederea cetățenilor în sistemul sanitar, a anunțat managerul SJU Monica Adăscăliței.

„Domnul Rafila a venit cu propunerea ca în județul Botoșani să se implementeze un program pilot de model de bune practici la nivelul Spitalului Județean, în care partener să fie Ministerul Sănătății, pentru a îmbunătăți imaginea. Știți că noi avem o imagine oarecum șifonată în această perioadă, deși nu tot spitalul este vinovat și se întâmplă și lucruri bune la Spitalul Județean. Încercăm să refacem încrederea pacienților și aparținătorilor în cadrele medicale”, a afirmat Adăscăliței, miercuri, într-o conferință de presă.

Potrivit oficialului, obiectivul proiectului este îmbunătățirea relațiilor dintre medici, asistenți, pacienți și aparținători, astfel încât să nu mai apară disensiuni, situații de agresiune sau cazuri de neglijență.

„Vrem ca modul de adresare al pacienților și aparținătorilor către cadrele medicale, cât și a cadrelor medicale către pacienți și aparținători, colaborarea între cadre medicale, discuțiile care sunt între mediul curant, pacient și aparținători și momentul în care vor apărea acele mici disfuncții să fie reparate. Nu pe toate secțiile sunt aceste vicii de comunicare, sunt câteva excepții pe care vrem să le schimbăm”, a adăugat managerul SJU Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta