13 noi medicamente intra pe listele acordate compensat si gratuit!

13 noi medicamente intra pe listele acordate compensat si gratuit!

Guvernul a decis joi ca inca 13 noi denumiri comune internationale (DCI) sa intre pe listele medicamentelor compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, in sistemul public de sanatate. In acest sens, Executivul a aprobat joi o Hotarare prin care modifica si completeaza HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala.

Noile medicamente introduse in lista celor prescrise compensat sau gratuit sunt molecule inovative destinate in principal tratamentului pacientilor cu afectiuni oncologice, hematologice, pneumologice, reumatologice, boli rare, diabet zaharat.

Guvernul sustine ca unele dintre aceste medicamente vor fi disponibile pentru pacienti in scurt timp, iar altele imediat dupa alcatuirea protocoalelor terapeutice de catre comisiile de specialitate abilitate.

Prin aceasta masura, Guvernul are in vedere asigurarea accesului continuu al persoanelor asigurate la medicamente pentru afectiuni in stadii evolutive de boala pentru care in prezent nu exista alternativa terapeutica, in contextul implementarii unei liste de medicamente care sa raspunda acestor cerinte prin raportare la fondurile alocate cu aceasta destinatie.

Introducerea celor 13 noi denumiri comune internationale in tratamentele  prescrise pacientilor pe liste compensate si gratuite se face cu incadrarea in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate aprobat pentru 2017.

Masura se va aplica incepand cu 1 martie 2017 si a fost luata dupa consultarea Colegiului Farmacistilor din Romania.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...