VIDEO: Costel Șoptică, atac la adresa Doinei Federovici. „Probabil are un târnăcop care periodic deblochează câte un lucru”

VIDEO: Costel Șoptică, atac la adresa Doinei Federovici. „Probabil are un târnăcop care periodic deblochează câte un lucru”

Liderul organizației județene a PNL, deputatul Costel Șoptică, și-a exprimat dezacordul în raport cu o serie de atitudini și declarații ale Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) și al filialei PSD. Liberalul consideră că șefa CJ își asumă merite necuvenite, expunând câteva aspecte care l-au intrigat personal.

În fruntea nemulțumirilor prezentate este lipsa de implicare a Consiliului Județean în organizarea și finanțarea unui eveniment construit instituțional în jurul PNL. Este vorba despre cea de a 14-a ediție a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Bovine și Produse Tradiționale, la care sunt așteptați circa 200 de fermieri din întreaga regiune a Moldovei.

„Principala problemă este chiar organizarea acestui târg și revin: nu mi se pare normal ca atunci când PSD nu își poate impune politic o anumită prezență la un târg al fermierilor, Consiliul Județean, condus de doamna președinte al PSD Botoșani să se dea deoparte. Nu este normal și vă spun că mă așteptam chiar la o participare mult mai consistentă a Consiliului Județean. Au trecut doi ani de când au avut loc astfel de evenimente. Mergând în același sens, chiar dacă suntem într-o coaliție, nu mi se pare normal ca, în timp ce eu am făcut nenumărate deplasări pe drumul Botoșani-Dorohoi, am făcut demersuri împreună cu primarul de la Mihai Eminescu să se modernizeze drumului de la Botoșani la Dorohoi, eu venind cu ideea încă de acum un an și jumătate, să fie patru benzi poate chiar până la intersecția cu Bucecea, să vină tot doamna președinte să spună <>. Pentru că nu este adevărat. Astfel de demersuri sunt de peste un an și jumătate”, a afirmat Costel Șoptică.

„Probabil are un târnăcop care periodic deblochează câte un lucru”

Deputatul a adăugat că își asumă politic parteneriatul central dintre PSD și PNL, sugerând că tocmai acest context ar trebui să reducă segregarea și capitalizarea proiectelor de dezvoltare. A argumentat prin istoricul modernizării infrastructurii rutiere.

„Eu îmi asum responsabilitatea ca și lider PNL să fiu alături de PSD sau oricine își dorește să dezvolte județul Botoșani, de oricine își dorește să aducă investiții aici. De aceea, nu mi se pare normal să discutăm despre drumul de la Târgu Frumos la Botoșani că a fost dintr-odată deblocat. A apărut instituția asta a deblocării. Probabil doamna președinte are un levier sau un târnăcop ceva, care periodic tot deblochează câte un lucru. Pe vremea PSD, am avut inclusiv constructori care au câștigat licitația pentru drumul Târgu Frumos – Botoșani și ar fi trebuit să fie gata. S-a anulat licitația respectivă, s-a reluat toată procedura și fix pe vremea domnului Lucian Bode, când era ministru al Transporturilor, s-a semnat și s-a dat drumul la acest proiect. Deci nici doamna Federovici, nici eu neapărat, deci nici PNL și nici PSD nu a deblocat acest drum”, a relatat Costel Șoptică.

„Nu în ultimul rând, nu vreau să mai vorbim acum despre Drumul Strategic, a cui paternitate este, că a început pe vremea PNL-ului și iată se finalizează pe vremea PSD-ului. Spun aceste lucruri pentru că mă văd nevoit de comportamentul celor de la PSD și al doamnei președinte, care duce într-o direcție doar a PSD-ului care deblochează și pune lucrurile pe direcția care trebuie, iar noi ceilalți suntem împotrivă. Nu. Suntem pentru dezvoltarea Botoșaniului și pentru toate investițiile care sunt în Botoșani”, a declarat președintele PNL Botoșani.

El a subliniat apoi că a întreprins acțiuni de binefacere fără să le aducă în atenția publicului, după cum au procedat membrii formațiunii social-democrate.

„Este adevărat că nu este stilul meu să vin cu o sacoșică în mână și spun că ajut pe cei care vin din Ucraina. Într-adevăr, am dus și eu apă la Siret, dar am considerat că atâta timp cât am mers cu camionul și am încărcat apa cu stivuitorul, nu trebuie neapărat să fac o fotografie și să o pun pe Facebook. Prin ceea ce am putut și eu, am pus la dispoziția DSP Botoșani și inclusiv a tot ce presupune această instituție, pe perioada pandemiei, o hală de 1.000 de metri pătrați. Care numai la 1 euro jumate dacă calculăm, iese o sumă care probabil, în doi ani, se ridică la 50.000 de euro. Nu am spus lucrurile astea până acum, dar și eu fac lucruri și trebuie să știe opinia publică de acest lucru”, a mai spus Șoptică.

 

 

Spune-ne opinia ta