Noi funcții de conducere în PNL, după absorbția ALDE. Șoptică infirmă rolul asumat de Dăscălescu pe Facebook (video)

Noi funcții de conducere în PNL, după absorbția ALDE. Șoptică infirmă rolul asumat de Dăscălescu pe Facebook (video)

Fuziunea dintre PNL și ALDE se produce prin absorbție, urmând a fi create funcții suplimentare de conducere în interiorul organizației, a declarat, joi, președintele filialei PNL din Botoșani, deputatul Costel Șoptică.

„Este într-un stadiu de facere, este în lucru. S-au făcut comisii de fuziune atât din partea ALDE cât și din partea PNL. Comisiile respective lucrează. Va fi un document, care în momentul acesta se negociază și nu pot face referiri asupra acestui document, dar ce vă pot spune este că e o fuziune prin absorbție. Această fuziune va trece la un moment dat prin votul atât al ALDE cât și al PNL, mă refer la Biroul Politic Național. Ulterior va fi depusă în instanță, cred că la Judecătoria Sector 4. După ce apare hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă, vom discuta exact despre ce presupune această fuziune”, a afirmat Șoptică.

Potrivit acestuia, numărul noilor funcții de conducere internă a PNL va corespunde ultimelor rezultate electorale ale formațiunii politice integrate.

„Se vor crea funcții diferite la nivel național, pentru că ALDE are județe în care are rezultate mai mari, județe în care are rezultate mai mici, și atunci se va stabili o pondere a lor în birourile politice județene respective, creându-se un număr suplimentar de funcții pentru venirea dumnealor, deci nu vor ocupa funcții dintre cele care sunt deja. Nu pleacă absolut nimeni. Spre exemplu, dacă noi avem 33 de membri în acest moment în Biroul Politic Județean, vom avea plus patru de la ALDE și atunci vom avea 37 de membri, după ce fuziunea se va fi făcut”, a explicat președintele PNL Botoșani.

El a infirmat exercitarea funcției de vicepreședinte al filialei liberale de către Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al Consiliului Județean și lider ALDE, care anunțase pe Facebook revendicarea unui astfel de rol. „O să îi cer să șteargă acest lucru, pentru că nu se pune problema”, a spus Costel Șoptică.

Deputatul a menționat că se poartă discuții și în ceea ce privește o posibilă fuziune cu PMP.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta