USR Botoșani a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”: „Românii trăiesc astăzi mai rău decât în urmă cu un an” (video)

USR Botoșani a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”: „Românii trăiesc astăzi mai rău decât în urmă cu un an” (video)

Partidul Uniunea Salvați România (USR) – Filiala din Botoșani a lansat, sâmbătă dimineață, „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL” care prezintă „Oferta PSD-PNL: Cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani”.

Cartea este, de fapt, un raport critic al activității Guvernului la un an de la preluarea mandatului.

„Un an cu scumpiri record, plagiate, proiecte ratate. Un an de când Iohannis a adus la guvernare o coaliție dezastruoasă, pentru care interesul personal primează în fața intereselor țării. Un raport critic al activității guvernului la un an de la preluarea mandatului. Din cauza PSD-PNL, românii trăiesc astăzi mai rău decât în urmă cu un an. Peste 85% din persoanele chestionate cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită”, a declarat Cristina Lăcătușu, vicepreședintele USR – Filiala din Botoșani.

În ultimul an, curentul, gazele, încălzirea și alimentele au suferit scumpiri record. La Botoșani rata șomajului a crescut, ceea ce înseamnă mult mai multe familii fără venituri.

„După un an de guvernare PSD-PNL oamenii suferă de cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani. Curentul, gazele, încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 28%, laptele cu 27%, zahărul cu peste 60%. Ratele din bănci au crescut de patru ori. Este cea mai mare inflație din anul 2004 încoace. La nivelul Botoșaniului, schimbările și criza economică în care alianța PSD-PNL au aruncat țara, au dus la o creștere a șomajului, concedieri, firme închise, mult mai multă sărăcie. În sezonul cald, când în alți ani rata șomajului scădea, la Botoșani rata șomajului a crescut de la 2,07 în luna aprilie la 3,09 în luna septembrie. Vorbim despre 500 de șomeri, 500 de familii, care în plină criză economică au rămas fără o sursă de bani. Conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului, la Botoșani, în lunile iulie, august, septembrie, au fost radiate, suspendate, dizolvate, 291 de firme. Creșterea numărului de radiate este de aproape 19% în 2022, în comparație cu perioada similară din 2021. Suntem al treilea județ din țară cu creștere de aproximativ 45% de firme care și-au închis obloanele pentru că nu au găsit soluții să funcționeze”, a adăugat Cristina Lăcătușu.

Membrii USR afirmă că nici situația din sănătatea botoșăneană nu este una tocmai roz, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean „Mavromati” fiind, în continuare, aglomerată. Totuși, în aceste condiții, la nivelul județului Botoșani s-au închis 13 centre de permanență.

„La Botoșani apreciem investițiile care s-au făcut și cele anunțate care se vor face la Spitalul Județean și la unitățile adiacente, dar nu putem trece cu vederea peste faptul că botoșănenii nu beneficiază de servicii medicale firești pentru secolul în care suntem. Aglomerație la UPU corelată cu cele cinci centre de permanență, din totalul de 13 din județ, care s-au închis, arată cam cum știu cei care au puterea de decizie să se organizeze”, a completat vicepreședintele USR din Botoșani.

Membrii USR au transmis că, în următoarele zile, vor ieși în stradă pentru a asculta nemulțumirile cetățenilor și, ulterior, vor transmite concluziile acestor întâlniri.

Cartea a fost prezentată de vicepreședintele filialei județene a USR, Cristina Lăcătușu, și consilierii USR Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Povestea unei copile care suferă de multiple afecțiuni la doar patru ani. Andreea are nevoie de ajutorul semenilor (fotogalerie)

astăzi, 11:56
254

Andreea are doar patru ani și locuiește într-un sat de lângă orașul Dorohoi. Dacă unii copii se bucură de copilărie și pășesc zâmbitori în viață, Andreea se luptă ...

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme

astăzi, 11:02
303

FC Botoșani scoate la licitație afișul de la meciul cu FC Argeș, pentru a o ajuta pe o tânără diagnosticată cu boala Lyme. Pe afișul de impact este portretizat jucătorul Sebastian Maila...

Bărbat amendat de jandarmi cu 1000 de lei pentru transport ilegal de lemne

astăzi, 10:30
409

Un bărbat a fost sancționat seara trecută de jandarmii botoșăneni, deoarece nu a putut prezenta documente care să dovedească legalitatea transportului de material lemnos pe care îl efectu...