PNL Botoșani: Cabinetul Nicolae-Ionel Ciucă, „un an al guvernării responsabile”

PNL Botoșani: Cabinetul Nicolae-Ionel Ciucă, „un an al guvernării responsabile”

Misiunea PNL la guvernare este de a repara, a construi și a moderniza, cu responsabilitate și viziune pe termen lung, iar 2022 este un an al guvernării responsabile.

Solidari putem depăși cu bine perioada dificilă pe care o traversăm. Prin măsuri sociale, inclusiv cele cuprinse în Pachetul "Sprijin pentru România", Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ionel Ciucă, a venit în ajutorul persoanelor vulnerabile.

Iar începând cu anul viitor vor fi aplicate noi majorări ale pensiilor, salariului minim, drepturilor sociale pentru a atenua impactul creșterii prețurilor.

Fermierii și agricultura românească au susținerea guvernamentală pentru a depăși cu bine efectele secetei și a continua să se dezvolte. Mai multe măsuri guvernamentale au fost și continuă să fie orientate către susținerea agriculturii, sector cu importantă contribuție în economia românească, și către sprijinirea fermierilor care se confruntă cu probleme din cauza efectelor generate de agresiunea rusă din Ucraina și a secetei. Guvernul a aprobat Programul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România, în vederea adaptării agriculturii la schimbările climatice - suma destinată este de 1,5 miliarde euro, reprezentând fonduri de la bugetul național, alocate până în anul 2027. În sprijinul producătorilor agricoli ale căror culturi înființate în toamna anului trecut au fost afectate de secetă, Guvernul a stabilit alocarea de compensații acordate sub formă de grant financiar, în sumă de peste 365 de milioane de lei.

Echipa guvernamentală a luat decizii corecte și la timp pentru a proteja economia, a susține antreprenorii români și investitorii străini. Intervenția responsabilă a Guvernului se reflectă astăzi în progresul economiei și continuarea trendului de creștere, dezvoltarea investițiilor, majorarea numărului de firme nou deschise și menținerea locurilor de muncă. Atitudinea pro-business va fi reflectată și în bugetul pentru anul viitor, primul asemenea document construit pe programe și politici, care va finanța măsuri de susținere economică și inițiative sociale, în condițiile respectării elementelor de echilibru macroeconomic.

Investițiile sunt motorul creșterii economice. Prin fonduri alocate și garanții de stat, Guvernul asigură resurse proiectelor de dezvoltare. Parteneriatul onest al Guvernului cu mediul de afaceri a menținut stabilitatea economică a României și a generat soluții eficiente pentru investitori

Guvernul gestionează criza energetică prin măsuri de protecție a cetățenilor și economiei și, asemenea tuturor statelor din regiune și din întreaga Europă, pregătește un portofoliu de proiecte fără precedent pentru consolidarea sistemului energetic, diversificarea surselor de energie, producerea energiei din surse regenerabile și creșterea eficienței energetice.

În acest an, Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ionel Ciucă a operaționalizat Programul ”Valul Renovării”, cu un buget total de peste 5,5 miliarde de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Au fost semnate deja contracte cu o finanțare de aproape 2,5 miliarde de lei, prin care, asemenea întregului program, vor fi susținute investiții pentru renovarea și creșterea eficienței energetice a unor unități medicale, de învățământ, blocuri de locuit, instituții publice. Banii vor fi utilizați și pentru a pune în siguranță spitale, școli și locuințe, în cazul unor cutremure.

Contextul global în care ne regăsim astăzi este dificil și imprevizibil, cu multiple crize suprapuse și efecte în lanț, pe care trebuie să le gestionăm atent. Guvernul pe care îl conduc a implementat, în ultimul an, măsuri importante pentru a oferi sprijin oamenilor și mediului de afaceri, a crește investițiile și absorbția fondurilor europene, pentru a demara reformele esențiale în domenii cheie ale statului și a făcut eforturi constante și consistente pentru realizarea obiectivului de țară, aderarea la Spațiul Schengen. Continuăm reformele, investițiile și sprijinirea românilor în această perioadă dificilă!”, a afirmat premierul României, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

(Comunicat de presă emis de PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

astăzi, 20:40
39

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

astăzi, 20:01
358

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

astăzi, 19:24
111

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...