”Uși deschise” la AUR Botoșani. ”Noi nu batem pe nimeni, suntem persoane pașnice. Ei se bat singuri între ei…” (Foto, Video)

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat joi, la sediul formațiunii politice, o conferință de presă la care au participat trei reprezentanți ai partidului.

”Uși deschise” la AUR Botoșani. ”Noi nu batem pe nimeni, suntem persoane pașnice. Ei se bat singuri între ei…” (Foto, Video)

Au fost prezenți la întâlnirea cu jurnaliștii Mihaela Stoiciuc, vicepreședinte al organizației județene AUR Botoșani, deputatul AUR Radu-Vicențiu Grădinaru, precum și Eduard Corduneanu, vicepreședinte al organizației municipale Botoșani.

În debutul conferinței, deputatul Radu-Vicențiu Grădinaru a oferit informații cu privire la acțiunea pe care AUR a organizat-o joi, 14 februarie, în fața Parlamentului României, unde au fost invitați peste 150 de primari, viceprimari, consilieri județeni PNL și PSD, ”în semn de protest față de negocierile privind comasarea alegerilor”. De la Botoșani au participat 12 membri AUR.

”Mesajul nostru este foarte clar: noi suntem pregătiți pentru toate tipurile de alegeri, doar să fie legale și să respecte Constituția”, a declarat deputatul AUR Radu-Vicențiu Grădinaru, cel care a mai informat că tot joi, la nivel național, a avut loc un protest și la Autoritatea Electorală Permanentă, având ca subiect ”fraudarea alegerilor, intenția de interzicere a votului în Diaspora, referitor la faptul că la alegerile parlamentare și cele prezidențiale nu pot vota cei care nu au rezidență în statul respectiv”.

Cu privire la selecția potențialilor candidați AUR la alegerile prezidențiale, deputatul botoșănean a transmis  că o campanie în acest sens se desfășoară în perioada 16 februarie – 16 iunie.



Doar cu ”reputație ireproșabilă”!

Vicepreședinta organizației județene a dezvăluit criteriile pe care un membru AUR trebuie să le îndeplinească pentru a intra în partid. Astfel, potrivit celor menționate de Mihaela Stoiciuc, ”AUR este pregătit să primească orice membru în rândurile sale, atâta timp cât acel membru vine cu o reputație ireproșabilă, vine pus pe treabă și pe ridicat partidul și vine pregătit de muncă”.

Reputație care include, spune vicepreședinta organizației județene, inclusiv ”absolvirea de trecut”.

”Nu avem nevoie de persoane care vin cu scandal. Un om absolvit de trecut, care din punct de vedere juridic nu mai are probleme. Dacă se află în timpul executării unei pedepse înseamnă că încalcă regulile noastre, de selecție a membrilor partidului”, a adăugat Mihaela Stoiciuc.

Ușa deschisă traseiștilor, dar prioritate au ”ai noștri”

Aceasta a recunoscut că, ”dat fiind scandalul din PNL”, în ultima vreme au existat discuții cu o serie de membri liberali, o echipă AUR fiind chiar astăzi trimisă ”la negocieri”.

Cu toate acestea, spun liderii AUR, prioritari pe liste la alegeri vor fi propriii membri, cei care au dovedit fidelitate față de partid. Asta mai ales în situația în care un fost membru PNL, intrat în AUR, ar solicita susținerea unei noi candidaturi la primărie.

”Au fost solicități inclusiv de primari din PNL. Dacă comunitatea îi votează ca primari, dacă comunitatea consideră că ei merită să fie primari, înseamnă că ei au făcut ceva acolo. Dar dacă noi, în comuna respectivă, avem organizație, avem candidat la primărie, niciodată nu îl vom da deoparte ca să vină altcineva, din alt partid, peste ce a muncit el până acum. Niciodată”, a declarat Mihaela Stoiciuc.



”Se bat singuri între ei!”

Liderii AUR sunt convinși că ”lumea s-a săturat și de PSD și de PNL”, astfel că se așteaptă ca din confruntarea electorală a celor două formațiuni politice al treilea partid (AUR) să iasă în câștig.

”Noi nu batem pe nimeni, suntem persoane pașnice. Ei se bat singuri între ei și noi vedem ce se întâmplă după aceea. Am lucrat mult la firul ierbii, se discută foarte mult cu fiecare om pe stradă, în sate, lumea își dorește foarte mult schimbarea. Oamenii s-au săturat și de PSD și de PNL”, a conchis Mihaela Stoiciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
753

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...