Dan Puric, prima reacție după ce s-a vorbit despre candidatura la preşedinţia României: „Am stat de vorbă cu un nebun!”

Dan Puric, prima reacție după ce s-a vorbit despre candidatura la preşedinţia României: „Am stat de vorbă cu un nebun!”

 Dan Puric  

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a susținut, într-o postare pe Facebook, că actorul și regizorul Dan Puric va candida la funcția de președinte al României cu sprijinul partidului AUR.

„AUR și-a găsit Vadimul. Chiar de pe scena teatrului, la sfârșitul spectacolului «Dan Puric – Votați, mă!», Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale, sprijinit de AUR. Histrionul, altfel, un pantomim excelent, are, spre deosebire de G. Simion, fără meserie la bază, consistență și anvergură”, a scris CTP pe Facebook, pornind o furtună de reacții în presa din România.

„S-au trezit târziu! Eu sunt de mult președinte”

La prima emisiune „Prietenii lui Ovidiu” din 2024, care urmează să fie difuzată miercuri, 21 februarie, de la ora 20:00, Dan Puric a vorbit pentru prima dată despre acest subiect.

Provocat de Ovidiu Ioanițoaia, Puric a spus zâmbind: „Mă bucur că i-ați speriat pe oameni cu candidatura la preşedinţie”.

„Știți că am stat de vorbă cu un nebun, odată, la o mânăstire. La o mânăstire am găsit un nebun. Eu mă înțeleg mai bine cu nebunii. Pe domnul Radu, așa îl chema”, a spus Puric.

Și a detaliat, scrie GSP.ro, episodul și dialogul: „L-am întrebat, «Ce-ați face dumneavoastră, dacă ați fi președintele acestei țări?». Și nebunul s-a uitat la mine și mi-a zis, «Să înțeleg că până acum n-am făcut nimic?!». Deci el era președinte de mult... Așa si eu. S-au trezit târziu! Eu sunt de mult președinte”.

Actorul a ținut să dea și un citat din Aleksandr Soljenițîn, unul dintre marii scriitori care au marcat a doua jumătate a secolului XX.

„Spunea un lucru extraordinar, apropo de autenticitate, în lumea asta de impostori. «Un om autentic poate să salveze un sat, o comună, un oraș, o țară. Poate să fie al doilea Guvern. Dar nu numit politic, ci pentru că este un spirit liber». Asta e tot!”, a mai adăugat Puric.

Punctul de vedere al celor de la AUR

Reprezentanții partidului condus de George Simion au precizat pentru Libertatea că „atât domnul Puric, cât și alți oameni apropiați de AUR vor fi testați într-o cursă internă a partidului care se va desfășura în perioada 16 februarie - 16 iunie. După acea dată veți afla candidatul AUR pentru prezidențiale, prin votul românilor care vor vota candidatul AUR”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
11

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
51

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
105

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...