Senatorul PNL, Cristian Achiței: Pesediștii botoșăneni, penibili în tentativa de a mistifica realitatea unui buget al dezvoltării

Senatorul PNL, Cristian Achiței: Pesediștii botoșăneni, penibili în tentativa de a mistifica realitatea unui buget al dezvoltării

Într-o poziție publică, senatorul PNL Cristian Achiței, susține că PSD-iștii botoșăneni sunt penibili în tentativa de a mistifica realitatea unui buget al dezvoltării.

“Bugetul de stat cel mai favorabil dezvoltării județului Botoșani din ultimii 30 de ani a trecut de comisiile parlamentare reunite și va fi votat la începutul săptămânii viitoare.

În forma concepută de Guvernul Cîțu, bugetul de stat este orientat spre investiții masive și dezvoltare. Cheltuielile nejustificate au fost eliminate din buget, în ciuda sutelor de amendamente populiste iresponsabile depuse de parlamentarii partidelor de opoziție.

Din acest motiv, mașina de propagandă a PSD-ului s-a pus din nou în mișcare, intoxicându-i pe botoșăneni cu un șir de comunicate de presă prin care încearcă pur și simplu să întoarcă pe dos realitatea.

Nu, tovarăși pesediști, județul Botoșani nu a fost sub nicio formă afectat la capitolul investiții. Dimpotrivă, avem parte de cel mai consistent suport financiar din istorie din partea Guvernului Cîțu pentru dezvoltare!

Dacă nu știți să citiți corect un buget și greșiți așadar din neștiință, problema se poate rezolva relativ ușor prin apelarea la serviciile unor consultanți avizați.

Dacă însă știți la fel de bine ca orice om de bună credință că avem în față bugetul cel mai favorabil dezvoltării Botoșanilor și, cu bună știință, alegeți să mistificați adevărul prin propagandă, jucând alba-neagra cu cetățenii acestui județ, atunci demonstrați că românii, sătui de minciunile voastre, nu s-au înșelat atunci când v-au trimis în opoziție.

Este jenant să spui public că alocările financiare pe 2021 ”taie bugetul pentru modernizarea drumurilor din județul Botoșani”, falsificând pur și simplu realitatea, adică ”uitând”, printre altele, să amintești de zecile de milioane de lei alocate pentru acest an modernizării drumurilor naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești.

La fel de penibil este să te prefaci că mori de grija drumurilor județene (asta în cazul fericit în care nu le amesteci de-a valma cu drumurile naționale, cum am văzut la un parlamentar PSD în aceste zile), fără a scoate o vorbă despre eșecurile repetate ale pesediștilor incompetenți de la Consiliul Județean privind realizarea celor 105 km ai drumului strategic, pentru care există o finanțare asigurată de peste 5 ani de zile.

Este greu de înțeles și nivelul de iresponsabilitate atins atunci când pesediștii acuză public, prin comunicate de presă, lipsa de finanțare de la bugetul național, în condițiile în care actualul guvern a decis să îndrepte abuzul fără precedent din vremea guvernării pesediste, prin care pur și simplu statul (confiscat atunci pe persoană fizică de tătucul Dragnea, în fața căruia făceau cu toții temenele) fura din pix de la administrațiile locale jumătate de excedentul bugetar. Acum, când s-a revenit la normalitate și responsabilitate, când nimeni nu se mai atinge de cei peste 32 de milioane de lei reprezentând excedentul bugetar al CJ-ului pesedist botoșănean, propaganda tovarășilor se uită în altă parte și plânge cu lacrimi de crocodil pe motive inventate.

La fel ca întotdeauna, minciuni fără număr și fără limite aruncate în spațiul public de PSD!

Și, tot ca întotdeauna, tovarășii speră că vor reuși să îi păcălească din vorbe pe români, pe botoșăneni, prin populism, minciună și demagogie.

Nu au învățat nimic din faptul că au fost trimiși prin votul oamenilor în opoziție, în urmă cu mai puțin de trei luni.

Nu au învățat sau, poate, nu știu să facă altceva decât să împroaște cu minciuni, aplicând singura rețetă de a face politică pe care o cunosc, cea moștenită istoric din laboratoarele staliniste ale partidului unic”, a precizat senatorul PNL, Cristian Achiței, într-o poziție publică pe pagina sa de socializare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

După 18 minute, Christian Eriksen a fost „stabilizat”

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
2529

Christian Eriksen a fost „stabilizat” în spital după ce s-a prăbușit pe teren, a confirmat UEFA.Mijlocașul danez s-a prăbușit cu puțin înainte de pauză în mec...

Cod GALBEN de ploi însemnate pentru această noapte la Botoșani

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
1086

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă de ANM pentru această noapte la Botoșani.Codul GALBEN a fost emis pentru intervalul 13 iunie, ora 02:00 – 13 iunie, ora 10:00, iar fenomene...

Imagini de coșmar la EURO 2020. Danezul Christian Eriksen și-a pierdut cunoștința pe teren

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
839

Christian Eriksen, vedeta danezilor, a căzut inert pe gazon și a avut nevoie imediat de ingrijiri medicale în această seară. Fotbaliștii au început să plângă iar doctorii au i...