Senator Cristian Achiței: Modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani - Tg. Frumos se apropie de finalizare! (foto)

Senator Cristian Achiței: Modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani - Tg. Frumos se apropie de finalizare! (foto)

La începutul săptămânii, constructorul a finalizat îmbrăcămintea asfaltică pe tronsonul din apropierea Mănăstirii Zosin.

Din punctul de vedere al infrastructurii rutiere propriu-zise, Drumul Național DN 28B este la această dată practic finalizat cap-coadă, cu excepția a două tronsoane de câteva sute de metri de la granița dintre județele Botoșani și Iași.

Pe aceste două segmente a fost definitivată deja consolidarea versanților și se lucrează în prezent la fundația sistemului rutier, inclusiv prin montarea unei geogrile între fundație și stratul de piatră spartă, în vederea așternerii straturilor asfaltice.

În paralel, constructorul lucrează și la realizarea marcajelor rutiere, la granița dintre județe.

Cea mai importantă cale de legătură rutieră a botoșănenilor cu restul țării este, așadar, aproape finalizată, după zeci de ani în care starea proastă a drumului a stârnit nemulțumirea oamenilor, iar câteva generații de politicieni au promis, fără a se ține de cuvânt, rezolvarea problemei.

Personal, sunt mândru că, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Parlamentul României, am reușit spargerea cercului vicios al vorbelor goale, neurmate de fapte și mi-am respectat întru totul promisiunea făcută de a moderniza DN 28B”, a declarat senator Cristian Achiței.

(Comunicat de presă)




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
12

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
35

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
37

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...