Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilor județene au fost modernizate sau reabilitate, începând cu anul 2021.

”Un județ cu o infrastructură rutieră precară nu poate emite pretenții de dezvoltare, motiv pentru care, împreună cu echipa PSD și cea de la Consiliul Județean, am conturat un program de modernizare a drumurilor județene de care ne-am ținut cu strictețe. Astfel, în cei trei ani și jumătate de mandat s-au modernizat și reabilitat 210 kilometri de drum județean. Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est a țării care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași. Am modernizat Drumul «Mănăstirilor» și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, care este convinsă că senatorul Lucian Trufin este candidatul cel mai potrivit pentru a continua programul de modernizare a drumurilor județene.

În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Împreună cu doamna președinte Doina Federovici am văzut care este stadiul lucrărilor pe șantierele din județ. Voi continua programul de modernizare conturat de dumneaei și echipa pe care a condus-o. Sunt convins că, împreună, vom găsi soluții de finanțare și pentru celelalte sectoare de drum din județ care necesită lucrări de modernizare sau reabilitare. Voi munci zi de zi, așa cum am făcut-o din postura de primar și de senator, și voi colabora cu toți primarii, indiferent de culoarea politică a acestora. Cu o experiență de 12 ani la nivel local și de 8 ani la nivel legislativ, știu bine ce înseamnă administrația locală. Știu cum se scrie un proiect pentru a obține fonduri europene, cum să gestionez programele locale și naționale pentru asfaltarea drumurilor. Doar împreună cu botoșănenii putem să continuăm proiectele pentru județul nostru!”, a declarat senatorul social-democrat Lucian Trufin, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici a mai subliniat faptul că echipa PSD este garantul modernizării și dezvoltării județului și de aceea este nevoie de continuitate atât la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Botoșani, cât și în ceea ce privește reprezentanții județului Botoșani în Parlament: „Sunt convinsă că tandemul Lucian Trufin, președinte al CJ Botoșani, și Cosmin Andrei, primar al Municipiului Botoșani, este cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de dezvoltare. Împreună cu echipele de consilieri PSD, vor reuși să implementeze toate proiectele începute în acest mandat, să continue ritmul susținut de atragere a fondurilor europene și să gândească noi proiecte pentru botoșăneni”.

În acest mandat, sub administrația PSD, în județul Botoșani a avut loc cel mai amplu proces de modernizare a drumurilor județene din ultimii 30 de ani.

(Comunicat PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mobilizare impresionantă a pompierilor și medicilor pentru salvarea celor patru victime! (Video)

astăzi, 16:40
8

Pompierii cu două autospeciale și kit-uri de salvare din spații înguste, precum și trei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă, dar și două ambulanțe SAJ au fost prezente în...

Două dintre cele trei victime au decedat, una a fost transportată la Iași cu elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 16:08
148

Echipajede de prim-ajutor au descoperit trei bărbați aflați în stop cardio-respirator. Toți trei au beneficiat de manevre de resuscitare, dar, din nefericire, doar unul a răspuns și a fost...

Tragedie la o fabrică de cașcaval din Botoșani, a fost solicitat și elicopterul SMURD! (Video)

astăzi, 14:33
6228

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații &ici...