Șefii AUR din județe vor fi testati cu detectorul de minciuni de teama trădării. „Da. Se face test de integritate!”

AUR începe testarea cu detectorul de minciuni a liderilor organizațiilor județene, după cum anunță prim-vicepreședintele partidului.

Șefii AUR din județe vor fi testati cu detectorul de minciuni de teama trădării. „Da. Se face test de integritate!”

   Foto: Profimedia

Fondatorul formațiunii politice, Marius Lulea, a confirmat informația, adăugând că testarea cu poligraful reprezintă un "test de integritate" și este necesară pentru a scădea riscul de trădare. Mai mult, Lulea a spus că nu a întâmpinat nicio rezistență în rândul membrilor partidului: "Toți au acceptat să vină. Sperăm să vină", a spus acesta.

"Da. Se face test de integritate. Orice instituție serioasă îl face când e vorba de fenomene așa de complexe (...) Un județ trădat înseamnă voturi ale românilor pierdute, voturi furate (...) Informația nu este una secretă, de aceea a și ajuns la dumneavoastră. O considerăm o procedura firească în condițiile unui stat capturat în care cei care au cancerizat statul dispun de sume extraordinar de bani și funcții de dat. Suntem un partid mic dar încercăm să fie cu oameni care înțeleg misiunea. Sigur că la modul general nu se poate aplica, dar cel puțin liderii de organizații să fie oameni care lucrează pentru partid și nu pentru alții".

Lulea a mai spus că decizia a fost luată de partid ca să se asigure că nu există șefi ale organizațiilor județene care "au promis funcții pentru bani, să fie infiltrați sau să trădeze în favoarea oponenților electorali". "Este o acțiune pe care o considerăm importantă pentru alegerile care urmează", a mai spus Lulea care a declarat că testările vor începe săptămâna viitoare, dar rezultatele nu vor fi făcute publice pentru că "nu este relevant și în interesul organizației".

Lulea a completat, precizând că "fraudele electorale sunt foarte mari, mult peste ceea ce cred românii" și că "din cauza numărului mare de structuri administrative și secții de vot numărul de oameni implicați în procesul electoral este colosal de mare".

Cu toate astea, AUR nu va testa și oamenii partidului din secții.

"Se modifică procesele verbale și se completează altceva decât se numără. Partidele clasice au rețele de oameni pentru urnele de vot și caută să introducă și la alte partide astfel de persoane cu scopul de a închide ochii atunci când se face frauda. Deși asemenea plângeri sunt la fiecare ciclu electoral cu miile procurorii închid cazurile peste câțiva ani fără a face nimic. Prin fraudarea alegerilor PSD și PNL își mențin majoritățile pe care de vreo 10 ani nu le-ar mai avea", a declarat Marius Lulea, potrivit Realitatea.net.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
45

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...

USR Botoșani convoacă de urgență o conferință prin care cere demiterea organelor de conducere

astăzi, 17:55
157

Având în vedere congresul USR convocat pentru 29 iunie 2024, rezultatele sub așteptări obținute la scrutinul din 9 iunie, faptul că actualele organe de conducere, arbitraj și control ...

Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

astăzi, 17:31
77

 Profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Albești, absolvenți ai cursului din cadrul Acreditării Erasmus+ numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095577 și al cererii de buget numărul 2023-1-RO01-KA...