Restart în PNL Botoșani: Prefectul Dan Nechifor și senatorul Cristian Achiței vor președinți la Botoșani

Restart în PNL Botoșani: Prefectul Dan Nechifor și senatorul Cristian Achiței vor președinți la Botoșani

Alegerile interne din cadrul PNL Botoșani i-au pornit la luptă pentru funcțiile de președinți pe majoritatea liderilor liberali locali, însă doi dintre ei par a avea cele mai multe șanse în scrutinul care va avea loc în următoarea perioadă.

Prefectul Dan Nechifor și senatorul Cristian Achiței sunt cele două nume sonore care au intrat în luptă și au practic cele mai multe șanse în câștigarea alegerilor interne.

Prefectul Dan Nechifor își dorește să devină președinte al Organizației Județene a PNL în timp ce senatorul Cristian Achiței își dorește președinția Organizației municipale Botoșani.

“Sunt întrebat tot mai des cum mă voi poziționa la viitoarele alegeri din PNL. Răspunsul este simplu: mă voi poziționa și voi vota pentru un PNL unit, puternic, care să facă ce promite și, prin deciziile pe care le ia, să vină în folosul oamenilor. Trebuie să terminăm odată cu împărțirea în PNL-iști si PDL-iști. S-a văzut în patru rânduri de alegeri că această împărțire nu aduce decât deservicii partidului și implicit votanților.

Voi candida pentru funcția de președinte, dar nu pe lista cuiva. Vreau un PNL unit și puternic iar pentru asta trebuie să se termine odată cu grupurile și interesele.

Sunt căutat, sunat, provocat la discuții despre cine și pe cine susține. Eu răspund acum că voi susține doar Partidul Național Liberal și, prin funcția la care candidez, vreau să mă pun în slujba lui și a cetățenilor care ne-au votat.

Eu sprijin un principiu, acela al transparenței și al respectării legii. În rest, toate jocurile de culise îmi sunt străine și anunț de la bun început că nu voi participa la ele. Cel mai bun trebuie să câștige și sper să mă bucur de o cât mai corectă colaborare de pe funcția pe care o voi obține după alegeri”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

Pe de altă parte, senatorul Cristian Achiței își dorește să revigoreze organizația municipală după un șir întreg de rezultate proaste care au culminat cu pierderea Primăriei municipiului Botoșani în alegerile de toamna trecută.

“Am decis să îmi depun candidatura pentru președinția organizației municipale PNL Botoșani, unde este nevoie de multă muncă în echipă pentru a reveni la un nivel foarte bun de performanță electorală și administrativă.

De asemenea, mi-am depus candidatura și pentru o poziție de prim-vicepreședinte în biroul politic județean al filialei PNL Botoșani.

Salut candidatura prefectului Dan Nechifor la funcția de președinte al PNL Botoșani.

Am convingerea că noua echipă de conducere care va rezulta în urma alegerilor interne de săptămâna viitoare la nivelul municipiului și județului Botoșani va avea forța de a transforma Partidul Național Liberal într-o echipă redutabilă”, a explicat și senatorul Cristian Achiței.

După ce în politica locală de la Botoșani PSD a reușit să-și reformeze întreaga echipă de conducere, PNL pare a vrea să producă la rândul său o schimbare completă a structurilor de la nivel local și județean.

 

Spune-ne opinia ta