"Dinozaurii" din Parlament

 "Dinozaurii" din Parlament

    

 

 Cine sunt alesii trecuti de 70 de ani care cred in teoriile conspiratiei si au schimbat mai multe partide decat isi amintesc. Cei mai in varsta parlamentari sunt de la AUR si de la PSD

Inaintea alegerilor, partidele promit adesea o "reimprospatare" a clasei politice. Situatia din Parlament arata insa o alta realitate, iar dintre cei mai vechi alesi ai actualei legislaturi, unii au ajuns cu un bagaj de scandaluri, probleme cu legea sau conspiratii.

In varsta de 78 de ani, deputatul Lucian Feodorov este cel mai in varsta parlamentar, si a trecut, de-a lungul timpului, prin mai multe partide. Feodorov si-a inceput cariera politica ca subprefect al judetului Botosani din partea PSDR, in perioada CDR (Conventia Democrata Romana), taman alianta pe care liderul AUR George Simion o compara cu actuala coalitie de guvernare.

Ulterior, PSDR a fuzionat cu PDSR si a format actualul PSD. Feodorov n-a apucat insa sa intre in PSD, intrucat, pe finalul mandatului de subprefect, PSDR i-a retras sprijinul politic, acuzandu-l public ca se foloseste de prerogativele functiei pentru a atrage adeziuni la Partidul Social Agrar si al Pensionarilor (PSAP), pe care il conducea. Ulterior, deputatul s-a oprientat catre Partidul Poporului, iar mai apoi a plecat la Partidul Noua Generatie, condus de catre Gigi Becali. In anul 2019, Feodorov se regasea intr-un alt partid - Partidul Romania Noastra (PRN), formatiune condusa de catre fostul primar al Clujului Gheorghe Funar.

In noua legislatura, Feodorov a fost implicat in doua scandaluri, inca de la prima sedinta a Camerei Deputatilor, atunci cand a vrut sa intrerupa depunerea juramantului de catre deputati. Acesta le-a explicat colegilor ca este in varsta si ca este obosit, iar sedinta ar trebui sa se reia maine.

Cateva luni mai tarziu, pe 2 martie, Feodorov a fost acuzat de catre deputatul USR Filip Havarneanu ca a votat de noua ori cu doua cartele. Deputatul AUR i-a raspuns ca o colega i-a "dat mandat".

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta