Răzvan Rotaru a atacat la CCR o lege inițiată de PSD și PMP, pe care o votase. „Nu permit să fiu tras de urechi”

Răzvan Rotaru a atacat la CCR o lege inițiată de PSD și PMP, pe care o votase. „Nu permit să fiu tras de urechi”

Deputatul botoșănean Răzvan Ilie Rotaru se numără, alături de un coleg social-democrat, printre semnatarii unei sesizări la Curtea Constituțională a României (CCR) referitoare la o lege pe care cei doi parlamentari o votaseră cu o săptămână în urmă.

Potrivit noii legi, inițiate de 11 parlamentari PSD și PMP, operatorii economici care intenţionează să distribuie şi să comercializeze angro produse energetice au obligaţia să deţină spaţii de depozitare corespunzătoare.

Răzvan Rotaru a votat electronic legea, idem și deputatul PSD Vasile Axinte, în urmă cu o săptămână.

Contactat telefonic, parlamentarul botoșănean a explicat că legea votată este una „foarte proastă” și că semnarea sesizării CCR pe această speță a fost făcută cu bună credință.

„Este o lege foarte proastă. Noi votând pe tablete, nu am avut cum să verific exact punctul respectiv de pe ordinea de zi. Colegul meu m-a sunat pe mine, eu știam că are o socieate de carburanți, domeniu în care el se pricepe foarte bine, eu nu fac parte din comisia respectivă. Am mers pe buna credință a lui și, sper, din ce am citit și eu după aia, sper să fie un lucru bun pentru micii întreprinzători de carburanți”, a declarat Răzvan Rotaru.

Sesizarea a fost masiv semnată de către grupurile parlamentare ale PNL și USR, cei doi social-democrați fiind singurii membri PSD care figurează printre semnatari. Întrebat dacă acțiunea sa nu poate fi interpretată drept o apropiere tacită de PNL, Rotaru a combătut ferm o o astfel de idee.

„Exclus din partea mea o alianță cu PNL sau o apropiere cu PNL. Eu zic că, după ce mi-a explicat el foarte bine, pentru că sunt anumite legi pe care fiecare coleg face lobby: băi, e o lege bună, hai că ajutăm mediul de afaceri, hai că nu știu ce. La fel și acum, mi-a explicat foarte bine. Omul este un mare om de afaceri în Iași. Mi-a spus că a purtat discuții și cu conducerea partidului. Ceea ce am făcut, am făcut de bună credință, îmi asum ceea ce am făcut. În politică trebuie să îți asumi”, a mai spus deputatul PSD.

Întrebat dacă se așteaptă să fie „tras de urechi” de către colegii parlamentari din Botoșani, el a exclus și această variantă, subliniind și că le poate explica motivele pentru care a semnat sesizarea, cu toate că „probabil ei nu știu despre ce e vorba”.

„Nu cred. Am atras eu când m-am luat de Liviu Dragnea, dar acum... Nu au motive. Nu permit să fiu tras de urechi. E simplu: fiecare parlamentar își asumă anumite decizii pe care le ia la un moment dat. Nu sunt genul de om care să fiu tras de urechi. Le pot explica și lor, dar probabil ei nu știu despre ce este vorba, de asta. Când îți explică un coleg care lucrează în domeniu și știe despre ce e vorba, nu cred că este cineva împotriva acestui demers”, a adăugat Rotaru.

Atât guvernul, cât și Consiliul Concurenței au respins proiectul de lege, arătând că este nejustificat și că va distorsiona piața comerțului engros de motorină. Și jucătorii din piața carburanților au respins proiectul. Atât Asociația Distribuitorilor de Produse Petroliere (ADPP), cât și Asociația Română a Petrolului (ARP) denunță distorsionarea pieței.

Celălalt semnatar PSD, Vasile Axinte, a explicat pentru G4Media că votase legea „din eroare”.

 

Spune-ne opinia ta