Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să…"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat, în deja celebrul interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, și problema minorităților din Europa.

Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să…"

 Vladimir Putin  

Putin a dat drept exemplu românii de etnie maghiară, care trăiesc în Transilvania.Președintele Rusiei a spus că românii de etnie maghiară din Transilvania, deși trăiesc pe teritoriul României, își păstrează obiceiurile, limba și se consideră maghiari. El a făcut astfel o paralelă cu cetățenii ruși care trăiesc în Ucraina.

“Niciodată! Nu am vorbit așa ceva. Nu am avut nicio conversație, dar știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”, a spus președintele rus.

Vladimir Putin a explicat că România a pierdut teritorii în favoarea Ucrainei.

“(…) După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, spune Vladimir Putin, citat de stiripesurse.ro.

Vladimir Putin a vorbit despre Ungaria și deplânge soarta lui Viktor Orban, care a ajuns să fie sancționat pentru că a ”a vorbit, a cerut și acum este sub sancțiuni”.

“Vreau să vă mai zic ceva. E o poveste personală. Cândva în anii ’80 m-am plimbat cu mașina la Kiev, apoi m-am dus în vestul Ucrainei, toate orașele aveau denumirea în rusă și o limbă pe care nu o știam. Era limba maghiară. Toate erau în rusă și în maghiară. Nu în ucraineană! În rusă și maghiară, eram prin ceva sat, erau oameni care stăteau lângă case și erau maghiari, aveau portul lor. I-am întrebat ce fac acolo? Și-au păstrat limba, costumele naționale, sunt maghiari și se simt ca atare”, a mai continuat Vladimir Putin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
66

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
152

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
142

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...