Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să…"

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abordat, în deja celebrul interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson, și problema minorităților din Europa.

Putin a vorbit despre România în celebrul interviu acordat lui Tucker Carlson. "Știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să…"

 Vladimir Putin  

Putin a dat drept exemplu românii de etnie maghiară, care trăiesc în Transilvania.Președintele Rusiei a spus că românii de etnie maghiară din Transilvania, deși trăiesc pe teritoriul României, își păstrează obiceiurile, limba și se consideră maghiari. El a făcut astfel o paralelă cu cetățenii ruși care trăiesc în Ucraina.

“Niciodată! Nu am vorbit așa ceva. Nu am avut nicio conversație, dar știu că ungurii care trăiesc acolo ar vrea să se întoarcă la teritoriul de dinainte”, a spus președintele rus.

Vladimir Putin a explicat că România a pierdut teritorii în favoarea Ucrainei.

“(…) După Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit pe lângă teritoriile care aparțineau Poloniei, teritorii care aparțineau Ungariei și României. Așadar, România și Ungaria au rămas fără o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei. Avem toate motivele să credem că Ucraina e un stat artificial”, spune Vladimir Putin, citat de stiripesurse.ro.

Vladimir Putin a vorbit despre Ungaria și deplânge soarta lui Viktor Orban, care a ajuns să fie sancționat pentru că a ”a vorbit, a cerut și acum este sub sancțiuni”.

“Vreau să vă mai zic ceva. E o poveste personală. Cândva în anii ’80 m-am plimbat cu mașina la Kiev, apoi m-am dus în vestul Ucrainei, toate orașele aveau denumirea în rusă și o limbă pe care nu o știam. Era limba maghiară. Toate erau în rusă și în maghiară. Nu în ucraineană! În rusă și maghiară, eram prin ceva sat, erau oameni care stăteau lângă case și erau maghiari, aveau portul lor. I-am întrebat ce fac acolo? Și-au păstrat limba, costumele naționale, sunt maghiari și se simt ca atare”, a mai continuat Vladimir Putin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
16

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...

Drumarii sunt în doliu. S-a stins inginerul care a contribuit la dezvoltarea rețelei de drumuri naționale din județele Moldovei! (Foto)

astăzi, 13:29
646

Cu doar o zi înainte de a împlini 80 de ani, s-a stins din viață ing. Paul Crăciunescu, fost director adjunct în cadrul DRDP Iași.Angajat în cadrul DRDP Iași în ...

Ambarcațiuni gonflabile și peste 30 de km de plase monofilament ridicate de polițiști după perchezițiile de dimineață! (Foto, Video)

astăzi, 13:07
137

Peste 30 de kilometri de plase monofilament confiscate de la persoane bănuite de braconaj piscicol.În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreu...