Valeriu Iftime, membru în PNL cu o „putere foarte mare”. Actuala conducere nu neagă posibile schimbări! (foto, video)

În ultimele zile au apărut zvonuri conform cărora Valeriu Iftime i-ar lua locul lui Costel Șoptică la conducerea PNL Botoșani.

Valeriu Iftime, membru în PNL cu o „putere foarte mare”. Actuala conducere nu neagă posibile schimbări! (foto, video)

Omul de afaceri Valeriu Iftime este noul membru în formațiunea politică PNL din Botoșani. Anunțul a fost făcut, vineri la amiază, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul partidului. La conferință au participat Valeriu Iftime și Costel Șoptică, actuala conducere a partidului, care a și făcut acest anunț.

Deși în ultimele zile s-a vehiculat în media online o informație conform căreia Valeriu Iftime i-ar lua locul lui Costel Șoptică la conducerea partidului, acest lucru nu a fost confirmat de cei doi.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) din Botoșani, Valeriu Iftime, a fost prezentat drept un simplu membru în partid, dar cu o „putere foarte mare”.

„I-am propus acum patru ani domnului Iftime o intrare în PNL și posibilitatea de accedere în Parlamentul României pe o funcție de senator, dar am zis că o lăsăm pe altă dată. Eu zic felicitări și bine ai venit în Partidul Național Liberal. Ce pot să spun în momentul acesta este că domnul Iftime este binevenit, sper să ne bucurăm și noi de cunoștințele, puterea și priceperea de care a dat dovadă în domeniul privat la Camera de Comerț și Industrie și în fotbal. Pentru mine este o mândrie că îl avem astăzi aici, iar pe de altă parte va fi o provocare pentru că una dintre condițiile pe care le-a impus Valeriu, dar pe care le-am impus și eu, a fost aceea ca toate deciziile importante să le luăm împreună, să ne consultăm și vom lua cele mai bune decizii pentru botoșăneni”, a declarat Costel Șoptică, președintele filialei PNL Botoșani.

„Președintele filialei Botoșani sunt eu, Costel Șoptică”

După ce a fost întrebat de reporteri cine se află la conducerea partidului dacă președintele CCIA este un simplu membru, Costel Șoptică a spus: „Președintele filialei PNL Botoșani este Costel Șoptică până la finele mandatului sau până apar alte schimbări.”

„Președintele filialei Botoșani sunt eu, Costel Șoptică. Eu credeam că știți că sunt președinte. Nici vorbă de demisie. Face adeziunea astăzi, iar de mâine încolo vedem. Președintele filialei PNL Botoșani este Costel Șoptică până la finele mandatului sau până apar alte schimbări. Suntem în situația în care vom lua orice decizie împreună, eu mă voi consulta cu el, el cu mine. Pentru că este membru PNL, eu pot să mă consult cu orice membru PNL”, a precizat Costel Șoptică.

În plus, liberalii nu au specificat nici măcar pe ce funcție vine Valeriu Iftime în partid dacă președinte al PNL este Costel Șoptică.

Astfel, antreprenorul botoșănean a intervenit spunând că momentan nu i s-a stabilit funcția, însă el are o „putere foarte mare în PNL”.

„Nu știu dacă este cea mai importantă veste dacă iau locul domnului Șoptică sau nu. Eu vin cu un capital de imagine, cred că mi-am făcut treaba cum trebuie pe unde am fost, iar oamenii trebuie să aibă încredere în ce spun. În momentul ăsta am o putere mare în PNL, dar nu am o funcție decidentă de statut. Adică, domnul Șoptică nu este demisionat, iar eu nu sunt președinte pentru că nu este această funcție în acest moment. Vom regla dacă se va putea”, a declarat Valeriu Iftime, președintele CCIA și al grupului Elsaco.

„Cred că a cam venit momentul...”

Liberalii au evitat să răspundă cu subiect și predicat în ceea ce privește înlocuirea lui Costel Șoptică de la conducerea PNL cu Valeriu Iftime, însă actualul președinte al PNL nu a negat posibile schimbări în partid.

Costel Șoptică a precizat că a fost întrebat la un moment dat în cadrul unei emisiuni difuzate pe plan local când va pleca de la președinția PNL, iar liberalul a răspuns că în momentul în care va veni cineva mai bun decât el.

„I-am spus că voi pleca în momentul în care vine unul mai bun ca mine și cred că a cam venit momentul, ca să lămurim și treaba asta”, a declarat Costel Șoptică.

Același lucru l-a specificat și Valeriu Iftime. Antreprenorul a spus că o astfel de schimbare în momentul de față nu ar fi bine venită.

Am o putere foarte mare în PNL, asta să știți. Cu sau fără funcția de președinte am o putere deosebită. Orice schimbare din asta radicală produce niște pierderi insurmontabile pentru alegerile viitoare care sunt în trei, patru luni de zile. O schimbare de lider în momentul de față este foarte importantă, pentru că poate crea convulsii greu de oprit”, a completat Valeriu Iftime.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1096

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9631

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...