Președintele CJ acuzat de amenințare în ședința cu consilierii (video)

Un consilier local din partea PNL a acuzat-o pe Doina Federovici că îi amenință.

Președintele CJ acuzat de amenințare în ședința cu consilierii (video)

Consilierii județeni din Botoșani s-au întrunit în ședință ordinară, vineri, 26 ianuarie, la sediul Palatului Administrativ.

Unul din proiectele aflate pe ordinea de zi și pe care consilierii județeni au fost nevoiți să îl voteze se referă la aprobarea tarifelor aferente activităților serviciului de salubrizare prestate de către operatorul de salubrizare Asocierea Diasil Service S.R.L. Suceava & Rossal S.R.L. Roman și aprobarea Actului Adițional nr. 16/2024 la Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri -  Județul Botoșani. Proiectul a stârnit însă agitație în rândul politicienilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Dăscălescu, a intervenit spunând că nu poate vota acest proiect și ar prefera să fie amânat. Asta pentru că, susține vicepreședintele CJ, veniturile populației sunt scăzute și nu cresc și ele odată cu mărirea taxelor.

A fost o ajustare din nou a tarifelor. Consider că am putea amâna această nouă creștere a tarifelor ținând cont de faptul că veniturile populației nu se indexează în același ritm. De aceea nu pot susține acest proiect”, a declarat Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele CJ.

La aceasta, Doina Federovici a intervenit spunând că trebuie aplicată legislația în vigoare, care spune că tarifele trebuie indexate la o perioadă de minimum trei luni, iar ultima a avut loc în august 2023.

„Eu doar vă propun aplicarea legislației în vigoare, aplicarea ordinului ANRSC care spune foarte clar că aceste tarife trebuie indexate după o perioadă de minimum trei luni. Noi am avut o indexare cu indicele de inflație anul trecut, în august, au trecut șase luni de zile”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

În plus, președintele CJ a afirmat că operatorul îi poate da în judecată.

„Mai mult decât atât, suntem în situația în care operatorul ne poate da în judecată. Drept urmare, toate persoanele care vor vota împotrivă sau care se vor abține, rog secretariatul ședinței, să fie nominalizate individual ca în situația în care suntem dați în judecată să știe că votează în cunoștință de cauză”, a adăugat Doina Federovici.

Doina Federovici acuzată de amenințare de un consilier local din partea PNL

Auzind acestea, Alecsandru Gabriel Augustin, consilier local din partea PNL, a intervenit spunând că președintele CJ îi amenință.

„Este o amenințare”, a spus Alecsandru Gabriel Augustin.

„Cineva trebuie să plătească”

În final, Doina Federovici doar a afirmat că cineva trebuie să plătească și fiecare își asumă votul pe care îl dă.

Nu este o amenințare, este o realitate. Dacă suntem dați în judecată și instanța spune că am aplicat legislația în vigoare, atunci cineva trebuie să plătească. În consecință, este un vot asumat al fiecăruia dintre dumneavoastră”, a completat Doina Federovici.

În consecință, proiectul de pe ordinea de zi a trecut cu 16 voturi și 14 abțineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1050

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9546

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...