Prefectul Sorin Cornilă le-a transmis botoșănenilor un mesaj al prim-ministrului, a vorbit despre Autostrada Moldovei și protestele fermierilor (video)

Prefectul Sorin Cornilă le-a transmis botoșănenilor un mesaj al prim-ministrului, a vorbit despre Autostrada Moldovei și protestele fermierilor (video)

În cadrul evenimentului dedicat împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, le-a transmis botoșănenilor un mesaj al prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Mesajul cuprinde afirmații despre o Autostradă a Moldovei, care reprezintă „unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării”. Mai mult decât atât, se vorbește despre noi locuri de muncă, dar și despre creșterea investițiilor în cea mai săracă zonă din țară.

Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii și-au unit eforturile și au pus piatra de temelie a României de astăzi, ca stat național, unitar și democratic. Și atunci mulți s-au opus, și din afara țării, dar și din interior. Pentru interesele lor ar fi mai bine ca românii să nu fie uniți. 24 ianuarie 1859 a fost doar începutul unui drum lung. Misiunea liderilor de atunci nu s-a rezumat doar la unire, au urmat un val de reforme care au schimbat complet societatea românească și care au avut drept scop principal reducerea inechităților sociale și îmbunătățirea condițiilor de trai. Românii au demonstrat întregii lumi că, uniți, își pot croi singuri soarta. Astăzi, la 165 de atunci, România a intrat într-o nouă etapă de modernizare. O etapă care îi va permite să se dezvolte și mai mult, să crească la adevăratul ei potențial. În primul rând, unirea pe care marele Cuza a dorit-o și a simțit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a întregii zone prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite. Apoi, reformele ireversibile pe care acest Guvern le-a început permit României accesarea fondurilor prin PNRR. Ne permit astfel trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială. Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate”, este mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu, transmis de prefectul Sorin Cornilă.

În plus, nu a fost omis nici subiectul protestelor fermierilor și transportatorilor din întreaga țară.

Prioritatea momentului a fost și este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor, iar rolul Guvernului este acela de a dialoga cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități. Prin dialog vom găsi întotdeauna soluțiile necesare pentru rezolvarea lucrurilor care nu merg bine și care trebuie corectate. Desigur, știm cu toții că sunt mai multe probleme de rezolvat. În același timp, suntem conștienți că măsurile luate de Guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. Dragi români, anul 2024 este un an extrem de dificil în care cetățenii își vor alege reprezentanții la toate nivelurile. Cu toate acestea, responsabilitatea Guvernului este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării. Doar uniți putem construi o Românie echitabilă”, este finalul mesajului transmis de Marcel Ciolacu prin trimisul Guvernului în teritoriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1044

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9538

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...