PNL Botoșani: Soluții liberale pentru un mediu curat!

Liberalii din administrația centrală continuă proiectele de protecție a mediului. Astfel, programul ”Casa Verde Fotovoltaice”, așteptat de peste 90.000 familii, a fost deblocat.

PNL Botoșani: Soluții liberale pentru un mediu curat!

Ministrul PNL al Mediului, Mircea Fechet, a mediat o înțelegere între părțile implicate în suspendarea în instanță a programului, iar în această săptămână s-a deschis o nouă sesiune de înscriere a instalatorilor de panouri fotovoltaice.

Începând de miercuri 22 noiembrie instalatorii de panouri fotovoltaice se pot înscrie în cadrul noii sesiuni, atât cei care nu s-au înscris inițial, cât și cei care au fost respinşi.

Totodată s-a relansat "Rabla Plus" pentru persoane fizice.

Joi, 23 noiembrie, Administrația Fondului pentru Mediu a deschia o nouă sesiune pentru programul ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice. Se vor aloca 72,6 milioane lei, rămași necheltuiți la derularea anterioară a programului, care vor acoperi aproximativ 1.500 de autovehicule electrice.

”Rabla Plus” oferă unul dintre cele mai mari vouchere din UE, în valoare de circa 10.000 euro. Până acum, în România au fost înmatriculate peste 36.000 de mașini electrice prin acest program, impactul asupra calității aerului fiind masiv.

Ministrul PNL al Mediului, Mircea Fechet: ”Din anul 2016, de când a început programul și până astăzi, am pus pe străzile României peste 36.000 de autoturisme 100% electrice, ceea ce înseamnă un aer mai curat pentru cetățenii din marile aglomerări urbane.”

Partidul Național Liberal continuă să susțină transportul mai curat și energia din surse regenerabile, mai prietenoasă cu mediul.

(Comunicat PNL Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
36

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
80

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
476

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...