Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine la finalul săptămânii în România

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine la finalul săptămânii în România

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va veni săptămâna aceasta în România ca un gest de sprijin pentru familiile ucrainene în nevoie, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei, scrie Antena3.ro.

În același timp, Jill Biden va călători și în Slovacia și se va întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite din România și Slovacia, precum și cu oficiali guvernamentali de rang înalt din ambele țări, scrie CNN.

Prima Doamnă a Americii va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre Capitală.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României precum și cu voluntarii care se ocupă de refugiații ucraineni.

Prima Doamnă va petrece timp la București și cu profesorii care încearcă să le fie alături copiilor ucraineni în timp ce micuții se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seară, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii Guvernului slovac, înainte de a pleca în Statele Unite.

Călătoria va fi cea de a doua deplasare în străinătate a Primei Doamne. În iulie ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
301

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
515

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...