Iohannis considera mai buna noua propunere de premier, dar nu va face niciun anunt joi

Presedintele Klaus Iohannis analizeaza noua propunere de premier facuta de PSD, in persoana lui Sorin Grindeanu, considerand-o mai buna decat cea initiala, cu Sevil Shhaideh.

Iohannis considera mai buna noua propunere de premier, dar nu va face niciun anunt joi

Seful statului nu va face, insa, niciun anunt in cursul zilei de joi, astfel ca noul Guvern nu poate fi instalat inainte de Anul Nou, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Potrivit acestora, Klaus Iohannis apreciaza si faptul ca noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului si a fost asumata transparent de PSD.

Relatia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una "institutionala", de "coabitare", insa nu va fi semnat niciun pact in acest sens, asa cum s-a intamplat in cazul Basescu-Ponta, au mai spus sursele citate.

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru functia de prim-ministru, a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discutia a durat aproximativ jumatate de ora.

Intalnirea a fost convocata de catre presedintele Iohannis, dupa ce a primit scrisoarea PSD prin care era informat ca Sorin Grindeanu este noua propunere a social-democratilor pentru functia de premier.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat miercuri ca Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Ponta si presedinte al CJ Timis, este cea de a doua propunere pentru functia de premier pe care o face coalitia majoritara PSD-ALDE.

Cu toate ca Liviu Dragnea a declarat inainte de Craciun ca PSD nu va face o alta nominalizare, liderul PSD s-a razgandit argumentand ca Sevil Shhaideh i s-a plans ca a primit amenintari cu moartea.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, la Antena3, ca asteapta "cu interes" decizia presedintelui Klaus Iohannis, adaugand ca este pregatit "pentru orice scenariu".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...