Emmanuel Macron este noul preşedinte al Franţei. Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea.

Candidatul En Marche!, Emmanuel Macron, este noul preşedinte ales al Franţei, arată un exit-poll difuzat de France 24. El ar fi obţinut 65,099% din voturi. La 39 de ani, candidatul de centru devine cel mai tânăr preşedinte din istoria celei de a V-a Republici. Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea într-un discurs ţinut imediat după închiderea urnelor.

Emmanuel Macron este noul preşedinte al Franţei. Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea.

   Foto:News.ro

Emmanuel Macron ar fi obţinut 65,099% din voturi, arată un exit-poll difuzat de France 24. Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen ar fi obţinut 34,9% din voturi. Potrivit unui sondaj realizat de Kantar Sofres-Onepoint la ieşirea de la urne, Macron ar fi obţinut 65,5% din sufragii, iar Le Pen 34,5%. Institutul Elabe estimează că Macron a obţinut 65.9% din voturi, iar Le Pen 34,1%, relatează BFMTV.

Noul preşedinte-ales al Franţei, Emmanuel Macron, a declarat pentru AFP că o "nouă pagină s-a deschis" pentru Franţa, "cea a speranţei şi încrederii regăsite". "O nouă pagină din istoria noastră lungă se deschide în această seară (duminică – n.r.). Vreau să fie cea a speranţei şi încrederii regăsite", a spus el.

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen şi-a recunoscut înfrângerea în cursa pentru Elysee, în discursul rostit duminică seara, la scurt timp după închiderea urnelor, i-a urat noroc contracandidatului său Emmanuel Macron şi a încercat să mobilizeze electoratul Frontului Naţional pentru alegerile legislative din iunie. "Francezii au ales un nou preşedinte al Republicii şi au votat pentru continuitate", a afirmat candidata Frontului Naţional. Ea a anunţat că a discutat cu Macron pentru a-l felicita şi i-a urat noroc pentru a face faţă "provocărilor cu care se confruntă Franţa".

Ce spun liderii europeni despre alegerea lui Macron, citiţi mai departe pe news.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...